Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα Δημοκρατία: Το πολιτικό σωσίβιο της αριστεράς

Νέα Δημοκρατία: Το πολιτικό σωσίβιο της αριστεράς

Προϋπόθεση για να συναινέσει το Κίνημα Αλλαγής στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να προέρχεται από τον χώρο της ευρύτερης Προοδευτικής παράταξης, τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει πως υπάρχουν πολλά κατάλληλα πρόσωπα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, προσθέτοντας όμως ότι η συζήτηση επί ονομάτων αυτή τη στιγμή δεν βοηθάει, αντίθετα αποπροσανατολίζει. Ερωτηθείσα αν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει το ΚΙΝΑΛ στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα προτείνει πρόσωπα από τον χώρο του, η Φ. Γεννηματά απάντησε πως δεν πρόκειται να συμφωνήσει αν η τελική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη γίνει με κριτήριο «τις εσωκομματικές διευθετήσεις με τις πολυποίκιλες πτέρυγες της ΝΔ».

Στην περίπτωση αυτή, σημειώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, «θα έχουμε τη δική μας πρόταση, με πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που θα εκφράζει την ανάγκη για ισορροπία στο πολιτικό σύστημα και την εθνική συνεννόηση που σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαία».

Αδίκως ανησυχεί η Φ. Γεννηματά… Δεν υπάρχει περίπτωση η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας να προέρχεται από την Δεξιά. Ο πρόεδρος της ΝΔ σέβεται τους «αγώνες της αριστεράς» και θα φροντίσει να την κρατήσει ζωντανή στο πολιτικό παιχνίδι. Αν η πρότασή του δεν είναι από τον χώρο της αριστεράς, θα είναι σίγουρα από τον ευρύτερο (κακώς αποκαλούμενο) «προοδευτικό» χώρο, θα είναι μια επιλογή από την μεγάλη του εθνομηδενισμού σχολή…

Άλλωστε μια τέτοια επιλογή θα στείλει και τα «κατάλληλα» μηνύματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και θα υπενθυμίσει στους «σκληρούς» της, τον βασικό ρόλο της παράταξης, δηλαδή εκείνου του πολιτικού «σωσίβιου» της αριστεράς και της… προόδου.

Exit mobile version