Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Ασάντ μηνύει τις ΗΠΑ για την κλοπή του Συριακού πετρελαίου

Ο Ασάντ μηνύει τις ΗΠΑ για την κλοπή του Συριακού πετρελαίου

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Συρία θα απευθυνθεί στα διεθνή δικαστήρια κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την κλοπή πετρελαίου από κοιτάσματα της βορειοανατολικής περιοχής της χώρας.

Μετά τις εξαγγελίες του Τραμπ τον Οκτώβριο για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την βορειοανατολική Συρία, δυνάμεις περίπου 3.000 ανδρών που βρίσκονταν εκεί υποτίθεται για την προστασία των Κούρδων, μικρός αριθμός Αμερικανών στρατιωτών παρέμεινε με την πρόθεση να εξασφαλιστούν οι πετρελαιοπηγές της περιοχής.

Η Συρία έχει περιορισμένα κοιτάσματα πετρελαίου, οι πηγές στην βορειοανατολική περιοχή της χώρας θα βοηθήσουν στην μεταπολεμική ανασυγκρότηση της. Ο Άσαντ συνειδητοποιεί ότι πρέπει να ελέγξει αυτό το πετρέλαιο και να εμποδίσει την κλοπή από άνομα αμερικανικά συμφέροντα.

Η διεθνής νομική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό, διαρκής θα είναι όμως και ο διεθνής διασυρμός της αμερικανικής κυβέρνησης. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση του Άσαντ θα κερδίσει την νομική μάχη, οι όποιες αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται παράνομα στο συριακό έδαφος καθώς δεν τις έχει καλέσει η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, ενώ η Ουάσιγκτον έως τώρα δεν έχει προσπαθήσει καν να δικαιολογήσει την παράνομη εξόρυξη πετρελαίου που γίνεται προς όφελος σιωνιστικών εταιριών.

Exit mobile version