Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δυσκολεύονται να πληρώσουν τα άδικα και υπέρμετρα τέλη κυκλοφορίας

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δυσκολεύονται να πληρώσουν τα άδικα και υπέρμετρα τέλη κυκλοφορίας

Ανήμποροι και διστακτικοί φαίνονται οι πολίτες στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αφού αυτή η υπερφορολόγηση είναι καθαρά άδικη και εμφανώς μη-ανταποδοτική αλλά και η γενική οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή… Την ίδια στιγμή πάλι βγήκε ο Μητσοτάκης να μας δουλέψει ζητώντας να διερευνηθεί τι έφταιξε για την απίστευτη ταλαιπωρία από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού λόγω κακοκαιρίας…

Στις 30 Δεκεμβρίου 2019 το υπουργείο Οικονομικών, σήμερα επί Νέας Δημοκρατίας ή αλλιώς του μπλέ-ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε προθεσμία δύο εβδομάδων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Ο λόγος ήταν η αναιμική καταβολή αυτής της άδικης, υπέρμετρης και μη-ανταποδοτικής φορολογίας από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα έως σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισπρακτικής εταιρίας ΑΑΔΕ, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είτε διστάζουν είτε δεν μπορούν να παραδώσουν ένα σεβαστό ποσό από το εισόδημα τους στην μαύρη τρύπα της εξυπηρέτησης του παράνομου και επαχθούς χρέους.

Υπενθυμίζουμε ότι η φορολογία των τελών κυκλοφορίας είναι άδικη επειδή υπολογίζεται με αυθαίρετα κριτήρια χωρίς καμία βάση λογικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταλήστευση των κάτοχων της κατηγορίας των δίλιτρων (1929cc με 2357cc) αυτοκίνητων και άνω.

Αντιθέτως η σχετική φορολογία θα έπρεπε να γίνεται με βάση ένα στρατηγικό σχεδιασμό που αδιαμφισβητήτως θα συμπεριλαμβάνει την θωράκιση της εύρυθμης λειτουργίας του κύριου οδικού δικτύου από κάθε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Δυστυχώς με την πρώτη κακοκαιρία καταδεικνύεται ότι όλη αυτή η υπέρμετρη φορολογία της μεταπολίτευσης, που υποτίθεται ότι πραγματοποιείται για την συντήρηση και την εύρυθμη λειτουργία του οδικού δικτύου, είναι άκρως μη-ανταποδοτική.

Ενδεικτικά, μετά το αδικαιολόγητο κλείσιμο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Μαλακάσας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, βγήκε ο Μητσοτάκης να μας μοιράσει σανό, δίνοντας εντολές να διερευνηθεί τι έφταιξε για την πρόσφατη απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών.

Exit mobile version