Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η συγκλονιστική πρόβλεψη του μεγάλου στοχαστή Π. Κονδύλη για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Η συγκλονιστική πρόβλεψη του μεγάλου στοχαστή Π. Κονδύλη για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Το 1992, ένας αδιαμφισβήτητα σπουδαίος Έλληνας στοχαστής, ο οποίος ήταν πασίγνωστος και αναγνωρισμένος στην Γερμανία αλλά εντελώς παραγνωρισμένος στην Χώρα του, έκανε μια πρόβλεψη, ότι αργά ή γρήγορα η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) θα επιβάλλει στην Ελλάδα μια «αυστηρή δίαιτα εξυγιάνσεως».

Ήταν ο Παναγιώτης Κονδύλης, ο οποίος μπορεί να μην πρόλαβε να διαπιστώσει τις βαρύτατες ευθύνες της Ε.Ε. (καθώς έφυγε από την ζωή το 1998), αλλά δικαιώθηκε πλήρως στην ανατριχιαστική πρόβλεψη του. Μιλώντας για τις τύχες της Ελλάδος ως «φθίνοντος έθνους», στηλίτευσε τόσο τα παθογένεια της κοινωνίας όσο και την απαράδεκτη συμπεριφορά των εγχώριων πολιτικών.

Ο αείμνηστος Κονδύλης, συγγραφέας πολύ σημαντικών βιβλίων (για τον ευρωπαϊκό και νεοελληνικό Διαφωτισμό, τον συντηρητισμό, για την Πλανητική Πολιτική, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο κ.α.) δεν ήταν Εθνικιστής, αλλά θεωρήθηκε (και έγινε ευρύτερα γνωστός) ως τέτοιος (και… πολεμοκάπηλος!), με αφορμή το επίμετρο περί ενδεχόμενης ελληνοτουρκικής σύρραξης στο θαυμάσιο βιβλίο του «Θεωρία του Πολέμου».

Σήμερα, πέρα από την δικαίωση του αείμνηστου καθηγητή, η μόνη Πολιτική Δύναμη του Τόπου, που αναφέρεται στα λεγόμενα του και επιχειρεί να κάνει πράξη την θεωρία του για επιστροφή στην Εθνική Παραγωγή είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αυτή, άλλωστε, είναι και η μόνη πραγματική διέξοδος που μπορεί να υπάρξει για την Πατρίδα μας, αν θέλει κάποια στιγμή να ορθοποδήσει και να πάψει να είναι έρμαιο στις επιθυμίες και τις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.

Exit mobile version