Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιος μιλάει σήμερα για την ανεργία των νέων;

Ποιος μιλάει σήμερα για την ανεργία των νέων;

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα τα υψηλότερα ποσοστά νέων που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης, των αποκαλούμενων ΝΕΕΤ (Not in Employment, Education or Training), εμφανίζει η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό Νότο. Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου Youthshare, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, έδειξε ότι το πρόβλημα εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο στις ηλικίες των 25 έως 29 ετών. Το 2013 άγγιξαν το 40%, στη συνέχεια άρχισαν να μειώνονται και το 2018 έφτασαν να αποτελούν το 29,5%, παρά τη δημογραφική συρρίκνωση.

Στην πραγματικότητα, η ανεργία των νέων είναι ακόμη μεγαλύτερη και σε αυτούς που εμφανίζονται στους καταλόγους των ανέργων πρέπει να προσθέσουμε εκατοντάδες χιλιάδες, που ίσως ξεπερνούν και το εκατομμύριο, που εργάζονται με την μέθοδο της ημιαπασχολήσεως και παίρνουν ελάχιστα χρήματα.

Η νεολαία της Ελλάδος έχει οδηγηθεί από αυτό το αντεθνικό σύστημα, που είναι ίδιο είτε κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η Ν.Δ., σε μία κατάσταση παρακμής και σαπίλας, την οποία ασφαλώς και επιβαρύνει η ανεργία. Το χειρότερο από όλα είναι η αμορφωσιά, η έλλειψη Ιδανικών, αλλά και θέλησις για αντίδραση από το πιο δυναμικό κομμάτι του ελληνικού λαού. Και λαός που δεν έχει δυναμική νεολαία – που έχει την δύναμη να αντιδράσει, δεν έχει μέλλον.

Exit mobile version