Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Bloomberg για τις εκλογές του 2019 και την Χρυσή Αυγή

Το Bloomberg για τις εκλογές του 2019 και την Χρυσή Αυγή

Εκτενή ανάλυση είχε το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg για την δυναμική των εθνικιστών κομμάτων της Ευρώπης και τις εκλογικές αναμετρήσεις, που έλαβαν χώρα μέσα στο 2019. Από την ανάλυση δεν έλειπε και αναφορά στην Χρυσή Αυγή, την οποία σας παραθέτουμε αυτούσια:

“Ο φόβος της επικράτησης της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, παρέμεινε απραγματοποίητος για ακόμη μια χρονιά, διαπιστώνει ο συντάκτης ευρωπαϊκών θεμάτων του πρακτορείου Bloomberg, Leonid Bershidsky, στην ανάλυσή του σχετικά με τη δυναμική των ακροδεξιών κομμάτων ανά την Ευρώπη… Στις οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα μέσα στο 2019 στην Ευρώπη, τα εθνικιστικά κόμματα σημείωσαν αύξηση στα ποσοστά τους μόνο σε τρεις χώρες, στην Εσθονία, το Βέλγιο και την Ισπανία, αναφέρεται στην ανάλυση, ενώ σε σχέση με τις εκλογές στην Ελλάδα, αναφέρεται ότι η υποχώρηση της οικονομικής δυσχέρειας άμβλυνε τη λαϊκή στήριξη στο νεοφασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.”

Φυσικά και η εκτίμηση του διεθνούς πρακτορείου, που υπηρετεί με φανατισμό την παγκοσμιοποίηση και πολεμάει τον εθνικισμό, εις ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Χρυσή Αυγή είναι απελπιστικά γενική και δεν εκφράζει την πραγματικότητα.

Είναι γεγονός ότι το 2019 δεν υπήρχε σε τόσο μεγάλο βαθμό η οικονομική κρίση του 2012, όχι όμως ότι υποχώρησε η οικονομική δυσχέρεια! Συνέβη όμως κάτι άλλο σε σχέση με την οικονομία. Συνέβη το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν πλέον αποδεχθεί με παθητικότητα την οικονομική πίεση της αντιλαϊκής πολιτικής και δεν αντιδρούν. Επιπλέον, υποσχέθηκε τόσα πολλά για την οικονομία η Νέα Δημοκρατία και εξαγόρασε με τον τρόπο αυτό, με ψέματα, μεγάλο μέρος του λαού, δίνοντας ψεύτικες ελπίδες.

Επί της ουσίας, υπήρχαν και άλλοι σοβαρότεροι λόγοι για την μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, όπως ο ολοκληρωτικός και παράνομος πόλεμος του συστήματος, η καθυστέρηση μίας δίκης και βεβαίως ο απόλυτος αποκλεισμός από τα ΜΜΕ. 

Το γεγονός όμως ότι ασχολείται το Bloomberg στο τέλος του 2019 με την Χρυσή Αυγή, δίνει μία απάντηση σε αυτούς που λένε ότι η Χρυσή Αυγή τέλειωσε.

Exit mobile version