Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γερμανικό χαστούκι στην Ελλάδα για τα «ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα»

Γερμανικό χαστούκι στην Ελλάδα για τα «ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα»

Ούτε ένα «ασυνόδευτο ανήλικο» από τα 5000 που βρίσκονται στα Ελληνικά νησιά δεν πρόκειται να πάρει η γερμανική κυβέρνηση, διαψεύδοντας τις (ψεύτικες) προσδοκίες που κάποιοι εξεπίτηδες καλλιεργούσαν στην Χώρα μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε επενδύσει σε μια «κίνηση καλής θέλησης» από πλευράς Γερμανίας, η οποία θα βοηθούσε την εικόνα της κυβέρνησης και θεωρούσε πως θα προέτρεπε και άλλες χώρες να προβούν σε ανάλογες κινήσεις.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που το Μέγαρο Μαξίμου τοποθέτησε ως «εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα ανήλικα» την Ειρήνη Αγαπηδάκη, την οποία μάλιστα παρουσίασε με πομπώδη τρόπο λόγω της εμπειρίας της. Όλα αυτά τα… προσόντα της, όμως, φαίνεται ότι δεν απέδωσαν και η Ελλάδα έφαγε ένα ακόμα χαστούκι από τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ διευκρίνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυτή την στιγμή να αναλάβει μεμονωμένα «ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες» από τα Ελληνική νησιά, αλλά τάσσεται υπέρ μιας Ευρωπαϊκής λύσης και ενός νέου, «αλληλέγγυου και αποτελεσματικού» συστήματος. «Δεν μπορεί η Γερμανία να το κάνει μόνη της» είπε, ανάμεσα σε άλλα η Ντέμερ. Με άλλα λόγια δεν μπορεί η Γερμανία μόνη της, αλλά μπορεί, απ’ ό,τι φαίνεται η… Ελλάδα μόνη της.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο για τον άχαρο ρόλο απέραντης αποθήκης ανθρωπίνων ψυχών, τον οποίο αποδίδουν στην Ελλάδα η Γερμανία και οι υπόλοιποι «εταίροι» στην ΕΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version