Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βουλευτής ΝΔ: «Η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία δεν είναι κακή»

Βουλευτής ΝΔ: «Η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία δεν είναι κακή»

Δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου σε ρόλο “λαγού” του Μητσοτάκη, στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΙ.

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος θυμίζουμε ότι υπήρξε από τους φανατικότερους υποστηρικτές της μνημονιακής πολιτικής, αναφέρθηκε στις προοπτικές του αγωγού EastMed, τις κινήσεις της Τουρκίας, αλλά και το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Μπ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όπου εργάστηκε επί σειρά ετών κάνοντας ακραία νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα, τόνισε ότι «ο αγωγός EastMEd είναι ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο για τη χώρα μας. Ευχή όλων είναι να μπει το πετρέλαιο της Ανατολικής Μεσογείου και να μεταφερθεί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και της Τουρκίας.

Η Τουρκία θέλει να φτιάξει έναν κόσμο στα μέτρα της, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Η συνεκμετάλλευση δεν είναι κακή. Δηλαδή να εκμεταλλεύεσαι μαζί με την Τουρκία τα κοιτάσματα της Μεσογείου δεν είναι κακό πράγμα. Αυτό δεν μας το απαγορεύει κάποιος. Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και να γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια ειρηνική περιοχή, χωρίς απειλές…»

Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος από την Νέα Δημοκρατία που τάσσεται υπέρ της “συνεργασίας” με την Τουρκία που απειλεί ευθέως την χώρα μας με πόλεμο. Για του λόγου το αληθές, δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό για το μέλλον, το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων ακόμα και στο Αιγαίο εφόσον εκπληρωθούν μία σειρά προϋποθέσεις!

Ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για πιθανή μελλοντική συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών – όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου – επανέλαβε ότι κάτι τέτοιο είναι μακριά, υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να εξεταστούν παρόμοια ζητήματα, πουπροϋποθέτει αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να προηγηθεί η νομική διευθέτηση του μόνου ζητήματος που υπάρχει, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Πληθαίνουν λοιπόν οι φωνές εντός της ΝΔ, υπέρ της “συνεκμετάλλευσης” του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου με την Τουρκία και αυτό σε εμάς δεν κάνει απολύτως καμία εντύπωση, καθώς η Νέα Δημοκρατία υπηρέτησε την πολιτική της ελληνοτουρκικής “φιλίας”, όσο κανένας άλλος στην χώρα, φτάνοντας στο σημείο να κάνει… κουμπαριές με τον Ερντογάν.

Οι “Πρέσπες” της ΝΔ πλησιάζουν επικίνδυνα και δυστυχώς για την χώρα, δεν υπάρχει αντιπολίτευση εντός της Βουλής, παρά μια προδοτική “ομοψυχία”. Μοναδική αντιπολίτευση παραμένει η Χρυσή Αυγή που στάθηκε πάντα αντίθετη στο πνεύμα του ραγιαδισμού και της υποταγής. Ας μην περιμένουν τέλος κάποιοι, την “σωτηρία” από τους δήθεν “συμμάχους” μας, όταν το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας, ΣΥΜΦΩΝΕΙ επί της ουσίας με τις τουρκικές επιδιώξεις στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο! Δεν λένε τίποτε διαφορετικό από όσα διεκδικεί ο Ερντογάν με την απειλή των όπλων.

Exit mobile version