Η Ελλάδα είναι δεδομένο ότι δέχεται μία ισχυρή απειλή από την Τουρκία, η οποία βασίζεται σε ισχυρά γεωπολιτικά δεδομένα. Δίπλα στην Τουρκία και σε απόλυτη συνεργασία μαζί της, υπάρχει η μελλοντική προοπτική μίας μεγάλης Αλβανίας. Ήδη στο Κόσσοβο μιλάνε ανοικτά για ένωση με την Αλβανία, ενώ είναι δεδομένο ότι οι Αλβανοί ελέγχουν πολιτικά τα Σκόπια.
Η άμεση απειλή βεβαίως είναι της Τουρκίας, η οποία ακολουθώντας μία στρατηγική με βάθος χρόνου, διεκδικεί πλέον ευθέως το Αιγαίο και την δημιουργία ενός κράτους εν κράτει στην Θράκη, ενώ στα σχέδιά της είναι και ο πλήρης έλεγχος της Κύπρου. Απέναντι σε αυτή την απειλή της Τουρκίας, έχουμε συμμάχους; Και όταν λέμε συμμάχους λέμε κράτη, τα οποία θα πολεμήσουν στο πλευρό μας σε περίπτωση τουρκικής επιθέσεως. Είπε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πρωτοχρονιά: “Οι γεωπολιτικές προκλήσεις δεν μας φοβίζουν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους.”
Που τους είδε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ισχυρούς συμμάχους; Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και το ΝΑΤΟ, όσο και το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν παίρνουν θέση στις ελληνοτουρκικές διαφορές. Κατά ποιαν έννοια λοιπόν, είναι σύμμαχοί μας;
Όσο για την Ρωσία, που θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον μία δύναμη που θα ισορροπούσε τα πράγματα, συμβάλανε οι αμερικανόδουλες κυβερνήσεις στο να απομακρυνθεί γεωπολιτικά από την Ελλάδα και έχει μάλιστα παρ’ όλες τις διαφορές της αναπτύξει δεσμούς με την Τουρκία!
Κανένας σύμμαχος, λοιπόν, με ευθύνη μιας εθνικά επικίνδυνης πολιτικής αυτών που κυβερνούν την χώρα και οι οποίοι θυσιάζουν τα εθνικά μας συμφέροντα προκειμένου να ευρίσκονται στην εξουσία με την εύνοια του ξένου παράγοντα.