Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ήθος του καθεστωτικού πατριωτισμού: Μοναδική τους ενασχόληση η Χρυσή Αυγή

Το ήθος του καθεστωτικού πατριωτισμού: Μοναδική τους ενασχόληση η Χρυσή Αυγή

Μισός χρόνος πέρασε από τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου και την πανηγυρική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο «πατριωτικός» χώρος συνεχίζει να ασχολείται νυχθημερόν με το τι κάνει ή δεν κάνει η Χρυσή Αυγή.

Δε θα σχολιάσουμε το πόσο εκτεθειμένος έμεινε όταν διαψεύστηκαν ένα προς ένα τα σενάρια του περί διάλυσης του κινήματος ούτε και θα αναλωθούμε στα ανυπόστατα ψεύδη σχετικά με συνεργασίες άλλοτε με τη ΝΔ κι άλλοτε με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα εστιάσουμε σε κάτι άλλο, αντιστρέφοντας το αρχικό ερώτημα θέτοντας τον εξής απλό προβληματισμό: ο «χώρος» τι κάνει;

Κυριολεκτικά, ΤΙΠΟΤΑ! Και πως να κάνει αφού ούτε υποστηρικτές διαθέτει, ούτε ηγέτη, ούτε ιδεολογία, ούτε και διάθεση και πυγμή να κάνει αυτά για τα οποία έκανε και συνεχίζει να κάνει η Χρυσή Αυγή. Μοναδική του ασχολία είναι η ανάρτηση ανώνυμων σχολίων στο διαδίκτυο με στόχο τη δημιουργία κλίματος δυσφορίας για την δήθεν απραξία της Χρυσής Αυγής κι όλα αυτά όταν ο λεγόμενος -κι ενωμένος, υποτίθεται- «χώρος» σέρνεται κάθε λίγο και λιγάκι πίσω από ανερχόμενους σωτήρες για να καταλήξουν όλοι μαζί στο γαλάζιο μαντρί της ΝΔ ελπίζοντας σε εύνοια και σε κάποια μελλοντική τακτοποίηση.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι οι οποίοι παριστάνουν τους περισσότερο ακραίους και ενδιαφέρονται -τάχα- για το καλό της πατρίδας και στεναχωριούνται για τη Χρυσή Αυγή που «δε τραβάει». Θα τους βρείτε σε τηλεόραση και διαδίκτυο κάπου ανάμεσα σε διαφημίσεις-χορηγίες τουρκικών επιχειρήσεων, σε διαφημίσεις σκευασμάτων υπόπτου προέλευσης αλλά… θαυματουργικής δράσης ή σε αναρτήσεις που ενδιαφέρουν κάθε σκεπτόμενο πατριώτη όπως λόγου χάρη σε ποιο νυχτερινό κέντρο πέρασε το βράδυ του κάποιο επώνυμο ζευγάρι της show-biz ή ποιο νησί επισκέφτηκε κάποια τραγουδίστρια ή ακόμα και σε… πικάντικες ερωτικές ιστορίες που κυμαίνονται μεταξύ συνωμοσιολογίας και φρενοβλάβειας.

Γιατί για όλους τους προαναφερόμενους ο πατριωτισμός δεν είναι υπόθεση ιδεολογίας και στάση ζωής αλλά επικερδής επιχείρηση με την προϋπόθεση να ακολουθούν το ρεύμα και να λειτουργούν σα φερέφωνα του εκάστοτε ισχυρού έχοντας ως μοναδικό στόχο να πλήξουν τη μοναδική πατριωτική δύναμη στη χώρα, τη Χρυσή Αυγή.

Καιροσκόποι, μισθοφόροι ιδεολόγοι και υπάλληλοι αφεντικών συνεχίζουν να κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή και αυτό αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι «μας πολεμούν όλοι, άρα πάμε καλά».

Exit mobile version