Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζει στον κόσμο του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζει στον κόσμο του

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε: «Η Ελλάδα δεν έχει, πια, capital controls. Δανείζεται με τους ευνοϊκότερους όρους από ποτέ. Και νέες επενδύσεις αυξάνουν τις θέσεις εργασίας. Οι πολίτες πληρώνουν τώρα χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, όπως και λιγότερους φόρους και εισφορές, ενώ τα πανεπιστήμια επιστρέφουν, σταδιακά, σε φοιτητές και καθηγητές. Και οι γειτονιές ξαναγυρίζουν στους κατοίκους τους».

Πράγματι, η Ελλάδα δανείζεται με τους ευνοϊκότερους όρους από ποτέ, οι Έλληνες όμως; Οι Έλληνες είτε δεν μπορούν να δανειστούν καθόλου από ένα τραπεζικό σύστημα, το οποίο πληρώθηκε από τον Ελληνικό Λαό και παρ’ όλα αυτά λειτουργεί σαν στυγνός τοκογλύφος και όσο για το κράτος, την ίδια στιγμή που δανείζεται σχεδόν με 0% επιτόκιο, επιβάλλει για τα χρέη πολιτών προς το κράτος, τοκογλυφικό επιτόκιο μεγαλύτερο και του 5%!

Παρουσιάζει σαν θρίαμβο της οικονομίας ο πρωθυπουργός τα 100 έως 200 ευρώ που γλίτωσε η πλειοψηφία των Ελλήνων από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ βεβαίως οι φόροι και οι εισφορές δεν μειώθηκαν τόσο ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στην οικονομία.

Όσο για το τελευταίο, ότι οι γειτονιές ξαναγυρίζουν στους κατοίκους τους, πραγματικά ο άνθρωπος ζει και σε άλλη πόλη και σε άλλη χώρα, γιατί η κατάσταση έχει γίνει ακόμη χειρότερη από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και οι κάτοικοι παραμένουν σε κατάσταση πολιορκίας μέσα στα ίδια τους τα σπίτια!

Exit mobile version