Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανηγυρίζουν οι αμερικανοσιωνιστές και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί

Πανηγυρίζουν οι αμερικανοσιωνιστές και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί

Ο ισχυρός στρατιωτικός διοικητής του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί, θα ταφεί την Τρίτη στη γενέτειρά του, την Κερμάν του κεντρικού Ιράν, μετά το τριήμερο εθνικό πένθος και τις τελετές μνήμης σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Φρουροί της Επανάστασης.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους της Βαγδάτης και συμμετείχαν στην πομπή με τις σορούς του Ιρανού στρατηγού και του 66χρονου Μουχάντις, κύριου υπολοχαγού του στο Ιράκ, που σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης σε αμερικανική επιδρομή.

Όσοι παρέστησαν στην πομπή, στην περιοχή Καζιμίγια της Βαγδάτης όπου βρίσκεται ένα σιιτικό ιερό, φώναζαν “Θάνατος στην Αμερική” και “Θάνατος στο Ισραήλ”.

Δεν είναι μόνο οι αμερικανοσιωνιστές που πανηγυρίζουν όμως για την δολοφονία του Σουλεϊμανί… Είναι και οι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους που έχουν σημαντικούς λόγους να αισθάνονται ανακούφιση από την εξέλιξη αυτή.

ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο Ιρανός Στρατηγός ήταν πρωταγωνιστής σε όλα τα πεδία των μεσανατολικών συγκρούσεων από το 1980, με απίστευτη αυταπάρνηση και τεράστια αίσθηση πατριωτικού καθήκοντος, ο Σουλεϊμανί τραυματίστηκε πριν από λίγα χρόνια, όντας στην πρώτη γραμμή της μάχης για την απελευθέρωση του Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές του ISIS στην Συρία.

Υπήρξε ο Νο. 1 εχθρός του ISIS και ο απόλυτος λαϊκός ήρωας ολόκληρου του σιιτικού κόσμου. «Για τους σιίτες της Μέσης Ανατολής είναι ένας συνδυασμός Τζέιμς Μποντ, Έρβιν Ρόμελ και Lady Gaga», γράφει ο πρώην αναλυτής της CIA, Κένεθ Πολάκ, σε ένα πορτρέτο του Σουλεϊμανί για το αμερικανικό περιοδικό ”Time”, που τον είχε αναδείξει ως έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο το 2017.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μόνον ημέρες, σε ρεπορτάζ του το δημόσιο βρετανικό δίκτυο BBC μίλησε για αυξανόμενες ενδείξεις ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανασυντάσσεται στο Ιράκ.Στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών χωρών της Δύσης και των κουρδικών δυνάμεων είπαν στο δίκτυο ότι η παρουσία του ISIS στο Ιράκ είναι ιδιαίτερα σύνθετο ζήτημα. Οι μαχητές της οργάνωσης είναι πλέον πολύ πιο εμπειροπόλεμοι και επικίνδυνοι από ό,τι ήταν ποτέ τα μέλη της Αλ Κάιντα, δήλωσε στο δίκτυο ο Λαχούρ Ταλαμπανί, ανώτατος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των Κούρδων του Ιράκ.

Πολύ «βολική» λοιπόν η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, τόσο για τους αμερικανοσιωνιστές όσο και για τους τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους.

Exit mobile version