Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε κατάσταση επιφυλακής η Νέα Υόρκη – Έκτακτα μέτρα ασφαλείας και στην Αθήνα

Σε κατάσταση επιφυλακής η Νέα Υόρκη – Έκτακτα μέτρα ασφαλείας και στην Αθήνα

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας στην πόλη της Νέας Υόρκης, για να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενα αντίποινα του Ιράν, μετά τον φόνο του Κασέμ Σουλεϊμανί σε αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη, ανέφερε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος είπε ότι η απειλή είναι ορατή, αν ληφθούν υπόψη οι πόροι που διαθέτει ένα κράτος σαν το Ιράν. «Πρέπει να θεωρήσουμε ότι η ενέργεια αυτή μας θέτει σε ντε φάκτο εμπόλεμη κατάσταση»,είπε ο ντε Μπλάζιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας όμως έχουν ληφθεί σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Ευρώπη και φυσικά και σε εκείνες της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε πολύωρη σύσκεψη και σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να ενισχυθεί η φύλαξη της αμερικάνικης πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας με επιπλέον δυνάμεις ενώ παράλληλα γίνεται χαρτογράφηση κτηρίων και επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχους ομάδων που θέλουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κασέμ Σουλειμανί.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της αστυνομίας και των συναρμόδιων υπηρεσιών δεν θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό όμως παράλληλα δεν μπορούν και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο χτυπήματος – βασικά σε αμερικανικό και σε δεύτερο χρόνο σε ισραηλινό στόχο που βρίσκεται στην Αθήνα.

Exit mobile version