Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Κασσάνδρα” ο Βούτσης χτυπά την καμπάνα του κλεπτοκρατικού τόξου: Η Χρυσή Αυγή ξανάρχεται!

“Κασσάνδρα” ο Βούτσης χτυπά την καμπάνα του κλεπτοκρατικού τόξου: Η Χρυσή Αυγή ξανάρχεται!

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούτσης όταν δεν λειτουργεί ως λογοκριτής με μοναδικό σκοπό την φίμωση της Χρυσής Αυγής, έχει το… ελάττωμα να αποκαλύπτει οδυνηρές για το σύστημα αλήθειες.

Πέρα από την ιστορική ατάκα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ το 2015 για την αποκάλυψη των σκανδάλων: “Σε ομιλίες μου ήμουν σαφής και προειδοποίησα: Δεν θα κερδίσει κανείς εάν αυτοί οι φάκελοι βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή“, επανέρχεται με άρθρο του στα “Νέα” όπου προαναγγέλλει την αθώωση και την δυναμική επιστροφή της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο.

Αποσπασματικά στο άρθρο του ο Νίκος Βούτσης αναφέρει: “Επιεικώς αρνητική έκπληξη και σοβαρά ερωτήματα στη δημοκρατική κοινή γνώμη της χώρας δημιούργησε τόσο η πρόταση όσο και ιδιαίτερα η αναλυτική επιχειρηματολογία της εισαγγελικής έδρας που επί της ουσίας ζητάει από το δικαστήριο την αθώωση της Χρυσής Αυγής. Η ανάγνωση και μόνο της αναλυτικής πρότασης της εισαγγελικής έδρας δημιουργεί την εντύπωση της πλήρους αγνόησης όλων των βασικών ενδείξεων και αποδείξεων που ισχυροποιούν το κατηγορητήριο, δημιουργεί ακόμα και την αίσθηση της αποδοχής του βασικού υπερασπιστικού, για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, αφηγήματος με βάση το οποίο η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε μια αποκομμένη, εγκληματική ενέργεια του δολοφόνου του από οποιαδήποτε ευρύτερη ευθύνη….

Η γνώμη μου είναι ότι δε μπορούμε να σιωπούμε, εν αναμονή και με τον δέοντα και επιβεβλημένο σεβασμό για τη δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία των λειτουργών της. Γιατί είναι σαφές ότι η ίδια η εισαγγελική πρόταση, θεμελιώνει και ενδεχομένως θα οικοδομήσει μια νέα νομιμοποιητική βάση για την ίδια την υπόσταση, την ηγεσία και την πολιτική παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σύστημα και στη χώρα.

Μια τέτοια άκρως αρνητική εξέλιξη θα έχει βαρύνουσα σημασία και θα δώσει πολλά μηνύματα που βάσιμα μπορεί κάποιος να εκτιμήσει ότι θα εξικνούνται από τη νομιμοποίηση και άρα το πράσινο φως για την επανάληψη εγκληματικών ενεργειών από «τάγματα εφόδου» στους δρόμους μέχρι και τη υπονόμευση της διεθνούς θέσης της χώρας ως κράτους δικαίου…..

Γι’ αυτό θεωρώ ότι η σιωπή προφανώς δεν είναι «χρυσός». Ευελπιστώ το 2020 να μην αποτελέσει τη χρονιά για ουσιαστικό πισωγύρισμα στην ελληνική κοινωνία και ενδεχομένως στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η πολιτική απομάκρυνση, από τα έδρανα της βουλής, του κόμματος και της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, με το οριακό αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών, προφανώς δεν αρκεί για την ιστορική περιθωριοποίηση, την αποδόμηση και την ηθική απαξίωση της ναζιστικής ιδεολογίας και των βίαιων εγκληματικών πράξεων, που αυτή διαχρονικά τροφοδοτεί. Ας μην αναρωτηθούν ξανά όσοι σιωπούν ή και φέρονται πολιτικάντικα μέσα στο ευρύ δημοκρατικό πολιτικό τόξο στο αμέσως προσεχές μέλλον για το «για ποιόν χτυπάει η καμπάνα».

Ας μην έχει κανένα άγχος ο κ. Βούτσης για την απόφαση του δικαστηρίου και αν σέβεται, όπως ισχυρίζεται, την Δικαιοσύνη, ας μην προειδοποιεί τους δικαστές για “υπονόμευση της διεθνούς θέσης της χώρας ως κράτους δικαίου“. Σε ένα κράτος Δικαίου κ. Βούτση ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δεν πηγαίνει στο ακροατήριο ενός δικαστηρίου για να ζητήσει την καταδίκη ενός νομίμου πολιτικού κόμματος!

Να θυμίζουμε στον Νίκο Βούτση τι έλεγε ο ίδιος στις 8/5/2014 στον real fm αναφορικά με τα γελοία και ανύπαρκτα στοιχεία, με τα οποία προφυλακίστηκαν παράνομα οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης:

«Υπάρχει μία βάση στο ότι τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί και κυρίως αυτά που έχουν ψαχτεί δεν είναι τέτοια που όταν κάνουμε εμείς την άρση ασυλιών, να μπορεί να πει κανείς, έχοντας διαβάσει τη δικογραφία πως δεν σου δημιουργείται καμία αμφιβολία για το βάσιμο ή όχι κάποιων στοιχείων.

Να σας το πω ευθέως: όταν έρχεται στη Βουλή ότι βρέθηκε μία καραμπίνα με 8 φυσίγγια και με βάση αυτό το στοιχείο γίνεται η παραπομπή για τον εξοπλισμό εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας αντιλαμβάνεστε ότι επειδή όλοι είμαστε εχέφρονες και έξυπνοι άνθρωποι κάτι είναι πίσω από αυτό, δε μπορεί με βάση αυτό να γίνεται η όλη ιστορία και δημιουργείται στον κόσμο ένα κούμπωμα…

Αν φτάσουν μόνα τους αυτά στο Δικαστήριο είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία τύχη».

Ο ίδιος ο Βούτσης παραδεχόταν το 2014 πως το σαθρό κατηγορητήριο, το οποίο θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά με την απόφαση του δικαστηρίου, στηριζόταν σε γελοία και ανύπαρκτα στοιχεία ως αποτέλεσμα της σκευωρίας Σαμαρά!

Μόνο σε ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε με τον κ. Βούτση: Η Χρυσή Αυγή όντως επανέρχεται δυναμική στο πολιτικό προσκήνιο και η καμπάνα χτυπά ηχηρά για τους πολιτικάντηδες που ξεπουλάνε και προδίδουν την Πατρίδα μας!

Exit mobile version