Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το μεγάλο ξεπούλημα: Πόσο… ωφέλιμη θα είναι για τα εθνικά συμφέροντα η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ;

Το μεγάλο ξεπούλημα: Πόσο... ωφέλιμη θα είναι για τα εθνικά συμφέροντα η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ;

Στην σκιά της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμάνι και μιας ακόμη πολεμικής ενέργειας των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Αμερική όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά παπαγαλάκια σκοπός της επίσκεψης Μητσοτάκη είναι “η ανάδειξη της Ελλάδας, ως του βασικού παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, ως του κέντρου της περιοχής και ως του πλέον αξιόπιστου συμμάχου των ΗΠΑ“.

Αυτό βέβαια είναι η μισή αλήθεια, γιατί όντως το ελλαδικό κράτος έχει καταντήσει τσιράκι των ΗΠΑ. Η όλη αλήθεια είναι ότι ο Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον για το μεγάλο ξεπούλημα στην λογική “καζάν – καζάν” του σουλτάνου Ερντογάν.

Θυμίζουμε τις τελευταίες δηλώσεις των κυβερνητικών για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την “σύμμαχο” Τουρκία με αποκορύφωμα την αποστροφή του Μπάμπη Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΪ: «ο αγωγός EastMEd είναι ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο για τη χώρα μας. Ευχή όλων είναι να μπει το πετρέλαιο της Ανατολικής Μεσογείου και να μεταφερθεί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και της Τουρκίας. Η Τουρκία θέλει να φτιάξει έναν κόσμο στα μέτρα της, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Η συνεκμετάλλευση δεν είναι κακή. Δηλαδή να εκμεταλλεύεσαι μαζί με την Τουρκία τα κοιτάσματα της Μεσογείου δεν είναι κακό πράγμα».

Μόνο μια Εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής δύναται να σηκώσει κεφάλι απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους και επικυρίαρχους και να αξιοποιήσει τον εθνικό πλούτο προς όφελος του Λαού και της Πατρίδας!

Exit mobile version