Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με αυτήν την κομπίνα η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε αχαλίνωτη κερδοσκοπία εις βάρος της Ελλάδος

Με αυτήν την κομπίνα η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε αχαλίνωτη κερδοσκοπία εις βάρος της Ελλάδος

Στο υπέρογκο πρωτογενές πλεόνασμα για την αποπληρωμή του επαχθούς και παράνομου χρέους των μνημονίων που στραγγαλίζει την Ελληνική Οικονομία καταλήγουν για ακόμη μια φορά τα υπερκέρδη από τα ληστρικά επιτόκια της κομπίνας του 2010 με τα SMP και τα ANFA, δηλαδή την στυγνή τοκογλυφική εκμετάλλευση των Ελληνικών ομολόγων.

Mε απλά λόγια όλα τα υπερκέρδη της καταλήστευσης των Ελληνικών ομολόγων μέσω των SMP&ANFA που υπολογίζονται στα τουλάχιστον 16 δισεκατομμύρια ευρώ παραμένουν στους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2010 με την δικαιολογία της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, η ΕΚΤ με την κομπίνα του SMP και οι κεντρικές τράπεζες των κρατών της ευρωζώνης με την όμοια κομπίνα του ANFA αποκόμισαν δισεκατομμύρια ευρώ σε υπερκέρδη τόκων εις βάρος της Ελλάδος.

Η Κομπίνα του SMP

Πίσω στο 2010, δηλαδή την εποχή που συνέβη το SMP, τα ομόλογα της Ελλάδας είχαν εκτοξευτεί σε άνω του 38% απόδοση για το δεκαετές στην δευτερογενή αγορά (πχ το χρηματιστήριο). Δηλαδή η χρηματοπιστωτική αγορά θεωρούσε ότι η Ελλάδα είτε θα κηρύξει πτώχευση και μάλιστα μέσα στο ευρώ είτε θα προσπαθήσει για διαγραφή χρέους ζημιώνοντας βαριά τις ξένες εμπορικές τράπεζες.

Όμως το χρέος της Ελλάδος ήταν κυρίως προς ξένες ιδιωτικές τράπεζες, άρα μπορούσε να σταματήσει η πληρωμή του ή να διαγραφεί μέρος του. Όμως σε αυτή την περίπτωση η οικονομική καταστροφή θα μεταφερόταν κυρίως στις γαλλογερμανικές τράπεζες που είχαν τότε κατά κόρον δανείσει την Ελλάδα.

Με απλά λόγια η ΕΚΤ εξυπηρετώντας τους γερμανογάλλους τραπεζίτες άρχισε να μετατρέπει σταδιακά όλο το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας σε θεσμικό, δηλαδή από τις ξένες ιδιωτικές τράπεζες προς την Κεντρική Τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΚΤ). Με αυτό τον τρόπο το χρέος θα μετατρέποταν ως μη-διαγράψιμο αφού θα ανήκε στην ΕΚΤ και όχι πια στις κυρίως γαλλογερμανικές ιδιωτικές τράπεζες.

Αναλυτικά το 2010 η ΕΚΤ αγόρασε αξία Ελληνικών ομολόγων περίπου 40 δισ. ευρώ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης άλλα περίπου 14 δισ από την δευτερογενή αγορά και απάλλαξαν τις ιδιωτικές γερμανογαλλικές τράπεζες από την καταστροφή. Με απλά λόγια για κάθε 100 ευρώ του δανείου, η Ελλάδα θα έπρεπε να αποπληρώσει πίσω στους ευρωπαίους εταίρους 140 ευρώ!

Ακριβώς για να σώσει αυτές τις γαλλογερμανικές τράπεζες επενέβει η ΕΚΤ αγοράζοντας κατ’ ευθείαν από αυτές στην δευτερογενή αγορά το χρέος της Ελλάδος με την επινόηση του κόλπου του Securities Markets Programme – SMP και αντιστοίχως έπραξαν και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης με τα ANFA.

Φυσικά υπήρξε και το τερπνόν μετά του ωφελίμου για τους ευρωπαίους κερδοσκόπους, μιας και τα υπερκέρδη από το δυσθεώρητο επιτόκιο του 38% θα καρπώνονταν η ΕΚΤ με το SMP και οι άλλες κρατικές τράπεζες της ευρωζώνης με το ANFA εις βάρος της Ελλάδος.

Αντιθέτως προς το 2011 για τους μικροομολογιούχους που είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους στο Ελληνικό Δημόσιο ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ τους επέβαλε το καταστροφικό PSI. Επιπροσθέτως οι συνθήκες ήταν άριστες για την επιτυχία αυτής της εξόφθαλμης κλοπής μιας και στην διακυβέρνηση της Ελλάδας από τις 6 Οκτωβρίου 2009 και μετά βρισκόταν ο Γιωργάκης Παπανδρέου.

Μυρίζονται τη λεία και οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης και σπεύδουν με τα ANFA

Όταν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης είδαν το κόλπο πλουτισμού της ΕΚΤ εις βάρος της Ελλάδος έσπευσαν να κάνουν το ίδιο. Η δική τους προσέγγιση ήταν μέσω του μηχανισμού των ANFA (Agreement on Net Financial Assets), αλλά στην ουσία ήταν η ίδια μέθοδος υπερκερδών εις βάρος της Πατρίδας μας.

Φυσικά η πονηρή ΕΚΤ διατεινόταν ότι δεν μπορεί να δανείσει κατευθείαν την Ελλάδα με ελάχιστο ή μηδενικό επιτόκιο (άρθρο 123 της συνθήκης του Μάαστριχτ που απαγορεύει τη χρηματοδότηση χωρών-μελών), όπως με ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (quantitative easing) που εφάρμοσε αργότερα κατά κόρον για άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Αντιθέτως η ΕΚΤ αγόρασε τα ομόλογα από την δευτερογενή αγορά με το προαναφερθέν δυσθεώρητο επιτόκιο έτσι ώστε και να σώσει τις γαλλογερμανικές τράπεζες αλλά και να πλουτίσει η ίδια η ΕΚΤ από το δυσθεώρητο επιτόκιο.

Προφανώς το ακριβές ποσό αυτού του υπερκέρδους δεν έχει επίσημα δημοσιευτεί από την ΕΚΤ. Όμως ένας γρήγορος υπολογισμός ανεβάζει αυτό το υπερκέρδος περίπου στα 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή η… αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάρυνε την Ελλάδα με τουλάχιστον 16 δισεκατομμύρια ευρώ τόκους!

Κινήσεις προς συσκότιση της κομπίνας και εκτόνωση αντιδράσεων του Ελληνικού Λαού

Οι πονηροί ευρωπαίοι μετέφεραν αυτά τα υπερκέρδη για διαχείριση στον νεότευκτο τότε (27 Σεπτεμβρίου 2012) Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism – ESM) που προφανώς ίδρυσαν ακριβώς και για τέτοιους σκοπούς.

Επίσης για να προλάβουν περαιτέρω πιθανές πολιτικές αντιδράσεις του Ελληνικού Λαού από την κατάφωρη ληστεία του, τον Νοέμβριο του 2012 οι υπουργοί της Ευρωζώνης  αποφάσισαν (για το θεαθήναι φυσικά) να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα τα παραπάνω ανήθικα υπερκέρδη από την κομπίνα του SMP και των ANFA, όμως από το 2013 και μετά. Δηλαδή με αυτή την απόφαση επιστροφής βολικά ξεχάστηκαν τα υπερκέρδη των προηγούμενων ετών πριν και το 2012.

Φυσικά και με το θέατρο Βαρουφάκη το 2015 οι ευρωπαίοι έκαναν ότι τσαντίστηκαν και βολικά ξέχασαν πάλι το θέμα της επιστροφής αυτών των υπερκερδών. Τα υπερκέρδη είναι σαν να γυρίζουν πίσω αλλά φυσικά παραμένουν στους ξένους κερδοσκόπους Έτσι σε τακτά χρονικά διαστήματα οι ευρωπαίοι κερδοσκόποι διατυμπανίζουν ότι επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα εκατομμύρια ευρώ από τα παραπάνω ανήθικα υπερκέρδη.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτά τα κέρδη χαρακτηρίστηκαν ανήθικα γιατί κερδοσκοπούσαν με τον πιο απαίσιο τρόπο εναντίον της Ελλάδος, πρακτική που ερχόταν σε αντίθεση με το παραμύθι μιας “Ευρωπαϊκής Ένωσης της συνοχής και της αλληλοβοήθειας”.

Η πιο πρόσφατη τέτοια ενέργεια επιστροφής υπερκερδών ήταν πριν λίγες μέρες με την διαβόητη δόση των 767 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως αυτό το ποσό δεν επιστρέφει στην Ελλάδα, αλλά διατίθεται για την την αποπληρωμή του επαχθούς και παράνομου χρέους των μνημονίων που στραγγαλίζει την Ελληνική Οικονομία.

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη ενάντια στους κερδοσκόπους εις βάρος της Ελλάδος και ενημερώνει σωστά τον Ελληνικό Λαό για τις οικονομικές απάτες εις βάρος του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να εγείρει το ζήτημα της πραγματικής επιστροφής των υπερκερδών από τα ομολόγα που διακρατούν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version