Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Μακεδονία είναι Ελληνική! Το ιστορικό της δημιουργίας του ψευδοκράτους των Σκοπίων

Η Μακεδονία είναι Ελληνική! Το ιστορικό της δημιουργίας του ψευδοκράτους των Σκοπίων

Από την παρουσίαση της συνωμοσίας κατά της Μακεδονίας που έγινε στα γραφεία της Τοπικής Αθηνών, παραθέτουμε τα πάμπολα στοιχεία που υπάρχουν ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Διαβάστε προσεκτικά και διαδώστε για να γνωρίζουν όλοι τι συμβαίνει. Ιδιαίτερα τα παιδιά μας για να μην παρασύρονται από την προπαγάνδα τους.

Ας δούμε λίγο τα ιστορικά δεδομένα. Οι Σλάβοι αρχικά ήταν ένας λαός με ενιαία γλώσσα αν και χωρισμένος σε φύλές. Ζούσαν στην περιοχή του ποταμού Βιστούλα, των ελών του Πριπέτ και του μέσου Δνείπερου. Μετά τον θάνατο του Αττίλα (453) στον οποίο ήταν υποτελείς μετακινήθηκαν δυτικά (Πολωνοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι). Ανατολικά (Ρώσοι, Λευκορώσοι, Ουκρανοί). Νότια στα Βαλκάνια (Σέρβοι, Βούλγαροι, Κροάτες, Σλοβένοι). Στα Βαλκάνια πρωτοήρθαν στα χρόνια του Ιουστινιανού (524-565 μ. Χ.).

Μετακινούνταν κάνοντας επιδρομές που έφταναν μέχρι την Πελοπόννησο και ήταν μεγάλος κίνδυνος για τους κατοίκους του Βυζαντίου, κυρίως τους Έλληνες, στις περιοχές των οποίων δρούσαν. Κάποια στιγμή (όταν ήταν υποτελείς στου Αβάρους) το 626 μ. Χ. πολιόρκησαν αποτυχημένα την Κωνσταντινούπολη και 2 φορές μετά την Θεσσαλονίκη, αφού έφυγαν από την κυριαρχία των Αβάρων,πάλι αποτυχημένα.

Εγκαταστάθηκαν μόνιμα όμως στις περιοχές βόρεια της Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου. Στους επόμενους αιώνες απέτυχαν να κατέβουν νοτιότερα, χάνοντας πολλές πολλές μάχες από τον Βυζαντινο (θεματικό στρατό) αποτελούμενο κυρίως από Έλληνες. Δυστυχώς όμως ποτέ το Βυζάντιο δεν κατάφερε να επαναφέρει τα σύνορα της αυτοκρατορίας στις όχθες του Δούναβη.

Όλα ξεκινούν από την ενσωματωση της περιοχής της Δαρδανίας, Πελαγονίας και Παιονίας (περιοχή σημερινών Σκοπίων στο Βυζαντινό Θέμα της Μακεδονίας. Σε αυτό πατάνε σήμερα για να υποστηρίζουν ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονικό έδαφος και να διεκδικούν την Μακεδονία μέχρι το Αιγαίο. Και το γελοίο είναι ότι αυτό το θέμα δεν περιείχε εδαφικά την αρχαία Μακεδονία. Η συνωμοσία εκφάνθηκε με σκοπό να ελέγξουν αρχικά οι Σέρβοι και οι Βούλγαροι τις εθνικές ομάδες που κατοικούσαν στην περιοχή αυτή. Αργότερα όμως έγινε πιο σοβαρή η κατάσταση εμπλεκόμενη η Σοβιετική Ένωση και μετά την πτώση του κομμουνισμού οι Η.Π.Α. και η Γερμανία.

Μετά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο και την ενσωμάτωση της περιοχής στο νεοσύστατο Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913) η κατάσταση αλλαξε. Οι Σέρβοι ακολούθησαν μια πολιτική εκσλαβισμού και εκσερβισμού. Απαγόρευσαν τη χρήση της ελληνικής γλώσσας και έκλεισαν τα ελληνικά σχολεία και τις ελληνικές εκκλησίες. Η πολιτική αυτή αντικαταστάθηκε με την πολιτική εκβουλγαρισμού κατά τη διάρκεια της περιόδου 1916-1918, όταν η περιοχή κατελήφθη από τις Κεντρικές Δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Α’ Π.Π. Στη συνέχεια θα επανέλθει στη σερβική δικαιοδοσία και η επαρχία θα oνομαστεί Vardarska.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα υποστεί τη γερμανική Κατοχή. Τότε θα επιστρέψουν και οι Βούλγαροι στην περιοχή και θα συνεχίσουν την πολιτική εκβουλγαρισμού. Αυτή την πολιτική θα προσπαθήσει να ακυρώσει ο Τίτο στη συνέχεια, εφευρίσκοντας το ιδεολόγημα του “μακεδονισμού”.

Στο τέλος του Β’ Π.Π. ο Στάλιν χάνοντας την Ελλάδα έπσιξε το τελευταίο του χαρτί για να βγει η Ρωσία στην Μεσόγειο. Οι γνωρίζοντες την πολιτική της HEARTLAND και RIMLAND, ξέρουν ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Έτσι με τον υποστηρικτή του Τίτο ονόμασαν την Vardaska, δηλαδή τα Σκόπια “Μακεδονία”. Μετά ο Τίτο αφού τα έσπασε με τον Στάλιν συνέχισε αυτή την προπαγάνδα. Του κάθησε καλά. Και περιόριζε την επιρροή των Βουλγάρων και είχε έναν τρόπο να διεκδικήσει πρόσβαση στο Αιγαίο.

Οπότε τι έκανε; Πήρε και την γλώσσα των Σκοπίων που είναι μία τοπική Βουλγάρικη διάλεκτος και την ονόμασε “Μακεδονική”. Από μικροί οι Σκοπιανοί διδάσκονταν όχι ότι είναι Σλάβοι, συγγενείς των Βουλγάρων, αλλά απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων που κατοικούσαν στην περιοχή τους την Μακεδονία και στην περιοχή νοτιότερα που η Ελάδα έχει καταλάβει στον Α’ Π.Π.

Κατά τη γιουγκοσλαβική περίοδο οι Έλληνες των Σκοπίων υπέστησαν την πολιτική της “μακεδονοποίησης”, που ακολούθησαν όλες οι γιουγκοσλαβικές κυβερνήσεις. Τα χρόνια του σιδηρού παραπετάσματος με την ασήμαντη Γιουγκοσλαβίας έξω από την σοβιετική κυριαρχία δεν υπήρχε πρόβλημα. Μόνο οι Έλληνες των Σκοπίων που υπέφεραν. Η πολιτική αυτή θα βρει την πλήρη αποθέωση μετά τη διάλυση της πολυεθνικής Γιουγκοσλαβίας, όταν στο νέο κράτος της “FYROM” θα επικρατήσουν οι “σλαβομακεδόνες” (2/3 του πληθυσμού), οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ακυρώσουν τη σλαβική καταγωγή της πλειονότητας των κατοίκων και να εμφυσήσουν στους πληθυσμούς -πλην Αλβανών- την βεβαιότητα ότι υπήρχε από την αρχαιότητα το έθνος των Μακεδόνων, που δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με τους Έλληνες.

Οι Σοβιετικοί και μετέπειτα οι Ρώσοι έχασαν την πιθανότητα διείσδυσης στην περιοχή. Οι δυτικοί (Γερμανία και ΗΠΑ) για διαφορετικούς λόγους είδαν το Μακεδονικό ως ευκαρία να αποκτήσουν έμπορικό δρόμο από το Αιγαίο στον Δούναβη, οι πρώτοι και οι  δεύτεροι να δημιουργήσουν ένα κρατίδιο μαριονέτα εκεί που άλλοτε η Ρωσία κυριαρχούσε. Ενισχύεται έτσι και η RIMLAND που έσπασε στην Συρία με την βάση που έδωσε ο Άσαντ στους Ρώσσους.

Δυστυχώς τα πολιτικά παιχνίδια του παρελθόντος και του παρόντος επιτρέπουν στα Σκόπια, ενάντια σε κάθε ιστορική λογική να αυτοαποκαλούνται “μακεδονία”, ο πολυεθνικός πληθυσμός τους “μακεδόνες”, η κυρίαρχη σλαβική γλώσσα “μακεδονικά” και ενώ δεν έχουν καμμία  σχέση με την ιστορική Μακεδονική επικράτεια να λένε το ότι ζουν σε  “μακεδονικό” χώμα και να διεκδικούν και το υπόλοιπο που οι Έλληνες έχουμε καταλάβει.

Δείτε τέλος το απόσπασμα της συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού Σκοπίων, Γκεοργκέφσκι που εξηγεί ποιοι πραγματικά είναι οι Σλαβοσκοπιανοί.

Exit mobile version