Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σενάρια για τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Τι είχε πάθει η ΝΔ την τελευταία φορά που τον πρότεινε;

Σενάρια για τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Τι είχε πάθει η ΝΔ την τελευταία φορά που τον πρότεινε;

Η νέα χρονιά θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στον πολιτικό στίβο και μια αλληλουχία γεγονότων που σαν ντόμινο θα οδηγήσουν στην δυναμική επιστροφή της Χρυσής Αυγής στο προσκήνιο.

Αρχικά, υπάρχει η επιλογή από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη του ονόματος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μια επιλογή που θα είναι συνυφασμένη με τον νέο εκλογικό νόμο και πιθανότατα την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο 2020. Πέρα από τα σενάρια για επιλογή γυναίκας για το ύπατο αξίωμα με τα ονόματα της Μαρίας Δαμανάκη και Άννας Διαμαντοπούλου να φαντάζουν τα απόλυτα φαβορί, τις τελευταίες μέρες έχει επανέλθει στο προσκήνιο και το όνομα του Σταύρου Δήμα.

Ο Σταύρος Δήμας, ως πρώην αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής στην νεοφιλελεύθερη παράταξη και πιθανή επιλογή του θα εξασφάλιζε την σύσσωμη υπερψήφισή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ο Μητσοτάκης ίσως αποφύγει έτσι εσωτερικές αναταράξεις που πιθανώς να προκληθούν στην περίπτωση που προταθεί πρόσωπο της κεντροαριστεράς.

Θυμίζουμε πως ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος ήταν η κοινή πρόταση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβρη του 2014, συγκεντρώνοντας 168 ψήφους γεγονός που οδήγησε στη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών του 2015.

Τον Δεκέμβρη του 2014, όταν η μισή σχεδόν Κοινοβουλευτική Ομάδα του της Χρυσής Αυγής ήταν παράνομα προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό είχαν φουντώσει τα σενάρια για δήθεν ψήφιση του Σταύρου Δήμα από τους Χρυσαυγίτες.

Τότε σύσσωμη η Κ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Ν. Γ. Μιχαλολιάκο έστειλε ηχηρό μήνυμα στο σύστημα πως ΔΕΝ προσκυνάμε και καταψηφίζοντας τον Σταύρο Δήμα έριξε την Χούντα Σαμαρά, την βρώμικη κυβέρνηση που έστησε την σκευωρία.

Exit mobile version