Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έφαγε “πόρτα” για την κοινή συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης!

Έφαγε “πόρτα” για την κοινή συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης!

Δήλωση Αμερικανού Αξιωματούχου για τα… κοινά συμφέροντα, χωρίς να εξετάζουμε αν υπάρχουν προκλήσεις!

Πρώτη φορά ως πρωθυπουργός στον Λευκό Οίκο απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη συνάντηση εκεί, χωρίς να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου!

Εδώ και ημέρες, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα προπαγανδίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μια καθαρή δήλωση στήριξης των ελληνικών συμφερόντων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος επιπλέον (στην φαντασία τους) θα… καταδικάσει την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Φτάσαμε στην ημερομηνία της συναντήσεως και όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου από τους δύο πολιτικούς ηγέτες παρά μόνο ένα γραπτό ανακοινωθέν από το Λευκό Οίκο και μια δήλωση του Μητσοτάκη στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στην Ουάσιγκτον. Η δικαιολογία είναι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να αποφύγει τυχόν «ενοχλητικές» ερωτήσεις για το Ιράν…

Θυμίζουμε όμως ότι και την τελευταία φορά που ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να συναντήσει τον Ντ. Τραμπ (Σεπτέμβριος 2019) υπήρξε ακύρωση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να παρουσιάσουν τα παραπάνω ως «λεπτομέρειες» δίχως ουσία, όμως η ουσία επί του παρόντος βρίσκεται ακριβώς σε αυτές τις λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν ότι η ελλαδική πολιτική ηγεσία είναι παντελώς ανυπόληπτη για τα αμερικανικά σχέδια. Ο αμερικανός πρόεδρος μπορεί κάλλιστα να μεταφέρει τις επιθυμίες του στον Κ. Μητσοτάκη – ο οποίος έχει ήδη φανεί ιδιαίτερα πρόθυμος να τον εξυπηρετήσει – και μετά να του ευχηθεί… καλή επιστροφή στην Ελλάδα και καλά… ξεμπερδέματα με την Τουρκία.

Όσοι ακόμα πιστεύουν βλακωδώς, ότι οι ΗΠΑ θα καταδικάσουν την Τουρκία για τα «νταηλίκια» στο Αιγαίο, ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την δήλωση Αξιωματούχου του Λευκού Οίκου για το ζήτημα: «Προτιμούμε να επικεντρωνόμαστε στα πράγματα που μας ενώνουν και να επιδιώξουμε τα κοινά συμφέροντα που έχουμε στον τομέα της ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αντί να δούμε αν υπάρχουν προκλήσεις».

Αυτή είναι η γραμμή των ΗΠΑ που χαράσσεται από τα ίδια της τα συμφέροντα σε συνδυασμό με την πολιτική ακραίας υποταγής των ελλαδικών κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Exit mobile version