Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η δολοφονία που ένωσε τον Ιρανικό λαό και ο φόβος των ΗΠΑ για τα αντίποινα

Η δολοφονία που ένωσε τον Ιρανικό λαό και ο φόβος των ΗΠΑ για τα αντίποινα

Ανείπωτη τραγωδία στο Ιράν, ανήμερα της ταφής του Στρατηγού Σουλεϊμανί

H δολοφονία του δημοφιλούς Ιρανού Στρατηγού Σουλεϊμανί ένωσε τους Ιρανούς που έζησαν σήμερα – ανήμερα της κηδείας του που ανεβλήθη – μια φοβερή τραγωδία, καθώς τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 ακόμα τραυματίστηκαν, σε ποδοπάτημα που προκλήθηκε στη γενέτειρα του Σουλεϊμανί, Κερμάν.

Από την επιστροφή του στο Ιράν την Κυριακή, το φέρετρο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί προσελκύει τεράστια πλήθη παντού στο πέρασμά του, σε μία ένδειξη της υψηλής δημοφιλίας του στην χώρα του, πέρα από τις πολιτικές διαιρέσεις. Ενωμένοι στο πένθος, στην οργή ή την προσευχή, οι Ιρανοί συνέρρευσαν στις πόλεις Αχβάζ, Μασχάντ, πριν από την Τεχεράνη και την Κομ, για να αποτίσουν φόρο τιμής στην σορό του αγαπημένου στρατιώτη του Ιράν, και σήμερα στην Κερμάν, την γενέτειρά του, για να τον συνοδεύσουν στον τάφο.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έχουν τεθεί σε «κόκκινο συναγερμό» και Αμερικάνοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανοιχτά φόβους για μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά αμερικανικού στόχου στις επόμενες ημέρες. Το Associated Press μετέδωσε πως Αμερικάνοι αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποίηση προς τα πλοία που πλέον στον Περσικό για το «ενδεχόμενο ιρανικής δράσης», κατά αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Παρότι οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι πληροφορίες που έλαβαν δεν είναι ξεκάθαρες για το εάν οι τελευταίες κινήσεις του Ιράν είναι αμυντικού τύπου ή συνιστούν προετοιμασίες για ένα επιθετικό χτύπημα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενισχύουν τις στρατιωτικές θέσεις τους στην περιοχή.

To βέβαιον είναι ότι ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά στην περιοχή και την αποκλειστική ευθύνη για αυτό, φέρουν οι αμερικανοσιωνιστές.

Exit mobile version