Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρεσιτάλ υποτέλειας σε διακοσμητικό ρόλο γλάστρας

Ρεσιτάλ υποτέλειας σε διακοσμητικό ρόλο γλάστρας

Μητσοτάκης προς Τραμπ: “Δεν επιδιώκουμε να αποκλείσουμε οποιονδήποτε από την ενεργειακή συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο”.

Πήγε στις ΗΠΑ να δει… μπάσκετ, έκανε την «γλάστρα» στο ντεκόρ του Λευκού Οίκου και επιστρέφει χωρίς να έχει πάρει ούτε μισή δήλωση καταδίκης της Τουρκίας, από τον Αμερικανό Πρόεδρο. Αυτό ήταν το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ μέσα σε λίγες λέξεις.

Στις δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεδίπλωσε όλη την αμερικανοδουλεία της μεταπολίτευσης με φράσεις που δεν αρμόζουν σε ηγέτη ελεύθερου κράτους αλλά ενός προτεκτοράτου! Δεν είναι όμως μόνο το «είμαστε ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ». Εμφανίστηκε άκρως φιλοαμερικανός, ακόμα και στην περίπτωση της δολοφονίας του Σουλεϊμανί, που έχει ανάψει φωτιά στην Μέση Ανατολή: “Eίμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους. Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση (σ.σ. δολοφονία Σουλεϊμανί) ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εις ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε την εγκληματική ανοησία της Χάγης αλλά άφησε και να εννοηθεί ότι η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να “συνεργαστούν” στην Ανατολική Μεσόγειο: “Δεν επιδιώκουμε να αποκλείσουμε οποιονδήποτε από την ενεργειακή συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο”.

Αυτή και μόνο η δήλωση πρέπει να ικανοποίησε βαθύτατα τον Πρόεδρο Τραμπ και μάλλον μετά από αυτή θεώρησε… περιττό να κάνει ο ίδιος την οποιαδήποτε δήλωση κατά της Τουρκίας που έτσι κι αλλιώς δεν θα γίνονταν ποτέ.

Ρεσιτάλ υποτέλειας λοιπόν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα σε ρόλο γλάστρας – Οι Έλληνες ας προετοιμάζονται από τώρα ψυχολογικά για τις «Πρέσπες» της Νέας Δημοκρατίας…

Exit mobile version