Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεσαλώνει ο Ερντογάν μετά την «ικανοποιητική» συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

Ξεσαλώνει ο Ερντογάν μετά την «ικανοποιητική» συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

“Δεν θα υλοποιηθεί κανένα σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία”

Το πολιτικό φιάσκο της συναντήσεως του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικάνο Πρόεδρο έγινε πλήρως αντιληπτό και στην Τουρκία και τα αποτελέσματα της «πατριωτικής» εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ είναι ήδη ορατά.

Μία ημέρα μετά την «ικανοποιητική» συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ, ο Ερντογάν αποφάσισε να κλιμακώσει τις προκλήσεις. Συγκεκριμένα, μετά την κλειστή συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον Πούτιν, ο Ερντογάν τόνισε πως “δεν θα γίνει ανεκτή καμία κίνηση στην ανατολική Μεσόγειο η οποία θα αποκλείει την Τουρκία”. “Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υλοποιηθεί κανένα σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη χώρα μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Kαι τι άλλο θα μπορούσε να πει όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε 24 ώρες πριν ότι “Δεν επιδιώκουμε να αποκλείσουμε οποιονδήποτε από την ενεργειακή συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο”…

Είναι πραγματικά απορίας άξιον, τι ακριβώς περίμεναν να ακούσουν από τα χείλη του Τραμπ οι γραικύλοι των Αθηνών όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζεται τόσο διαλλακτικός στις τουρκικές αξιώσεις.

Exit mobile version