Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καρτέλ τροφίμων στην Ελλάδα – Αστείο πρόστιμο στην Nestle

Καρτέλ τροφίμων στην Ελλάδα - Αστείο πρόστιμο στην Nestle

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέσα στην Βουλή και συγκεκριμένα σε ομιλίες του ο Γενικός Γραμματέας της, είχε καταγγείλει ότι στην Ελλάδα υπάρχει καρτέλ από τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και ότι υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους στον καθορισμό των τιμών. Είχαμε μάλιστα τονίσει το παράδοξο να πωλούνται ακόμη και ελληνικά προϊόντα φτηνότερα σε καταστήματα της Ευρώπης από ό,τι στην Ελλάδα!

Ένα δείγμα αυτού του καρτέλ, το οποίο ευθύνεται άμεσα για την οικονομική κρίση του Λαού μας, το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία NESTLE. Όπως ανακοινώθηκε:“Πρόστιμο ύψους 3.304.110 ευρώ στην Friesland Campina Hellas (NESTLE) επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη κάθετη σύμπραξη (καρτέλ) που αφορά αφενός στον καθορισμό τιμών μεταπώλησης κι αφετέρου στην επιβολή ρήτρας μη ανταγωνισμού σε συνεργαζόμενους με αυτήν χονδρεμπόρους/διανομείς στην αγορά παραγωγής και εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων.”

Είναι πραγματικά αστείο το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ για μία τεράστια πολυεθνική, η οποία εμπορεύεται πλήθος προϊόντων. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι τιμές των τροφίμων καθορίζονται από ένα καρτέλ και το κράτος απαθές παρακολουθεί την λεηλασία του Ελληνικού Λαού.

Το “καλάθι της νοικοκυράς” θα ήταν σημαντικά φτηνότερο εάν υπήρχε ελληνικό κράτος, που θα υπηρετούσε τον Ελληνικό Λαό.

Υ.Γ.: Καθόλου τυχαία η μεγάλη διαφήμιση των εταιρειών που έχουν τις αλυσίδες τροφίμων στα ΜΜΕ, τα οποία με αυτόν τον τρόπο εξαγοράζουν και δεν λένε λέξη για το καρτέλ.

Exit mobile version