Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H κυβέρνηση ΝΔ μετατρέπει τον Ελληνικό Στρατό σε… ΜΚΟ υποδοχής λαθρομεταναστών

H κυβέρνηση ΝΔ μετατρέπει τον Ελληνικό Στρατό σε… ΜΚΟ υποδοχής λαθρομεταναστών

Προμήθεια 5.000 κρεβατιών και κλινοσκεπασμάτων για “πρόσφυγες” ύψους €1,4 εκατ. – Από πότε αποτελεί καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων η φροντίδα των λαθρομεταναστών;

Αντί να δοθεί πολιτική εντολή, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να εμποδίζουν την είσοδο λαθρομεταναστών που εισβάλλουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τον Έβρο και τα νησιά μας, η “πατριωτική” κυβέρνηση της ΝΔ (των Συριζαίων με τις γραβάτες δηλαδή…) μετατρέπει τον Ελληνικό Στρατό σε… ΜΚΟ με κύρια αρμοδιότητα την υποδοχή λαθρομεταναστών και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που η Τουρκία απειλεί την εθνική μας ακεραιότητα.

Στην άμεση προμήθεια 5.000 κρεβατιών και κλινοσκεπασμάτων, ύψους 1,4 εκατ ευρώ, προχωρά το Γενικό Επιτελείο Στρατού για να καλύψει τις ανάγκες των μεταναστών και προσφύγων, που μεταφέρονται από τα νησιά του Αιγαίου σε νέους χώρους διαμονής στην ενδοχώρα. Με εντολή του υπαρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Δημητρίου Μπονώρα προς την Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού θα ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες σύναψης προμήθειας 5.000 κρεβατιών και 5.000 στρωμάτων «για την κάλυψη κατεπείγουσα ανάγκης (αυξημένες προσφυγικές –μεταναστευτικές ροές και ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με μεταφορά σημαντικού αριθμού των προσφύγων-μεταναστών σε δομές φιλοξενίας της Ηπειρωτικής Χώρας».

Η εντολή δόθηκε ύστερα από το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εκτός της προμήθειας των 5.000 κρεβατιών και στρωμάτων, συνολικής δαπάνης 861.800 ευρώ, με τις ίδιες άμεσες διαδικασίες και με εντολή του υπαρχηγού ΓΕΣ, θα υλοποιηθεί και η προμήθεια 15.000 κλινοσκεπασμάτων, 5.000 μαξιλαριών, 5.000 μαξιλαροθηκών και 5.000 υπνόσακων.

Όλα τα παραπάνω, όταν υπάρχουν σημαντικότατες ελλείψεις στον Ελληνικό Στρατό και η Αμυντική μας βιομηχανία βρίσκεται σε τροχιά πλήρους αποσύνθεσης! Φαίνεται όμως, ότι για τους “εθνικόφρονες” της κυβέρνησης, προτεραιότητα έχει η φροντίδα των αλλοδαπών που δεν προέρχονται καν από εμπόλεμες ζώνες για να χαρακτηριστούν ως “πρόσφυγες”.


Exit mobile version