Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η “εθνική γραμμή” είναι η συνεκμετάλλευση του ενεργειακού μας πλούτου με την Τουρκία;

Η “εθνική γραμμή” είναι η συνεκμετάλλευση του ενεργειακού μας πλούτου με την Τουρκία;

“Εθνικές γραμμές” μπορεί να χαράξει μόνον ένα ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και όχι οι ραγιάδες της ελληνοτουρκικής “φιλίας” και συνεργασίας.

Το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο του διαλόγου μπροστά στις κάμερες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά πριν την ενημέρωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για τις επαφές του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τον εκλογικό νόμο. Ειδικότερα, η Φ. Γεννηματά «υπενθύμισε» στον Κ. Μητσοτάκη ότι πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ είχε προτείνει εθνική γραμμή και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να πάρει την απάντηση από τον πρωθυπουργό «η εθνική γραμμή είναι δεδομένη. Νομίζω ότι μετά τη συνάντηση μας θα το διαπιστώσεις».

Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Φώφης Γεννηματά ήταν ο εξής:

Κ. Μητσοτάκης: Τι να σε κεράσω;
Φ. Γεννηματά: Νεράκι.
Κ. Μητσοτάκης: Την τελευταία φορά που σε είδα ήσουν καταβεβλημένη, τώρα είσαι καλύτερα.
Φ. Γεννηματά: Ξεκουράστηκα στις γιορτές.
Εσύ από το βουνό κατευθείαν στα βαθιά.
Κ. Μητσοτάκης: Ενα τριήμερο ξεκουράστηκα στο βουνό, αλλά ήταν αναζωογονητικό.
Φ. Γεννηματά: Στα βαθιά τώρα. Είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή.
Δεν ήθελες. Καλή η ενημέρωση των αρχηγών, αλλά επιμένω σε συμβούλιο αρχηγών.
Κ. Μητσοτάκης: Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη, θα το διαπιστώσεις.
Φ. Γεννηματά: Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή.

Ποια είναι όμως η περίφημη “εθνική γραμμή” του ελλαδικού κράτους; Γιατί από όσα ακούσαμε στην επίσκεψη-φιάσκο του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπως ο ίδιος δήλωσε «Δεν επιδιώκουμε να αποκλείσουμε οποιονδήποτε από την ενεργειακή συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο. Με προϋπόθεση ότι σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και παίζει σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού».

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ”; Η συνεκμετάλλευση του ενεργειακού μας πλούτου με την Τουρκία; Είναι εθνική γραμμή να παρακαλάμε ως ικέτες τον Αμερικάνο Πρόεδρο να… μεσολαβήσει στον “φίλο” του Ερντογάν, να μην είναι επιθετικός έναντι της Ελλάδος; Ποια ακριβώς είναι η “εθνική” τους γραμμή και πόσο… εθνική είναι;

Εμείς ως μοναδική γραμμή της κυβέρνησης, διακρίνουμε εκείνη των συμβιβασμών και της υποταγής και αυτή ακριβώς η γραμμή είναι που θα μας φέρει ενώπιον μιας μεγάλης κρίσης στα Εθνικά μας θέματα. Και άλλη ταπείνωση δεν αντέχει ο Ελληνισμός, μετά και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας! “Εθνικές γραμμές” μπορεί να χαράξει μόνον ένα ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και όχι οι ραγιάδες της ελληνοτουρκικής “φιλίας” και συνεργασίας.

Exit mobile version