Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άμεση ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από την Τουρκία!

Άμεση ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από την Τουρκία!

Μετά την ακύρωση με ευθύνη και της Ελλάδος, από Τζωρτζ Παπανδρέου μέχρι Σαμαρά, του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρουπόλεως, καθώς και της συμμετοχής της χώρας μας σε αγωγό που θα έφερνε κατ’ ευθείαν από την Ρωσσία μέσω Βαλκανίων φυσικό αέριο στην Πατρίδα μας, όλοι οι δρόμοι των αγωγών προς την Ελλάδα περνούν από την Τουρκία…

«Η Ελλάδα και τα Σκόπια άρχισαν να λαμβάνουν ρωσικό αέριο μέσω του αγωγού Turkish Stream»,δήλωσε ο Βλαντίμιρ Μαλίνοφ, επικεφαλής της ενεργειακής εταιρείας Bulgartransgaz, μιλώντας στο κρατικό βουλγαρικό ραδιόφωνο.

Την 1η Ιανουαρίου, ξεκίνησαν οι παραδόσεις φυσικού αερίου και στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αυτό θα επιτρέψει στη Σόφια να εξοικονομήσει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ. Όπως σημειώνεται από τον Μαλινόφ, υπάρχει ένα νέο σημείο που χρησιμοποιείται στα σύνορα με την Τουρκία, αναφορικά με τον αγωγό και το ίδιο χρησιμοποιεί και η Ελλάδα.

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα; Ότι παύει ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ελλάδας από την Βουλγαρία μέσω του κυκλώματος της Ουκρανίας και πλέον η Ελλάδα θα εφοδιάζεται με ρωσικό φυσικό αέριο από την… Τουρκία!

Και η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε μια ολέθρια πολιτική, που οδηγεί την Πατρίδα μας στο να γίνει κατ’ ουσίαν μια επαρχία της Τουρκίας και αυτό γίνεται με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Exit mobile version