Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης

Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης

Η Ελλάδα είναι μία πλούσια χώρα που εάν εκμεταλλευόταν τον φυσικό της πλούτο, όχι μόνον δεν θα ήταν χρεοκοπημένη, αλλά θα μπορούσε να είναι ο πρωταγωνιστής και περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο!

Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται και θυμίζουμε ότι όταν το 1974 ανακαλύφθηκαν τα πρώτα κοιτάσματα πετρελαίου, έπεσε το καθεστώς της 21ης Απριλίου και σταμάτησαν οι έρευνες… Νεότερα στοιχεία για το φυσικό πλούτο της χώρας έγιναν πρόσφατα γνωστά. Κοινά χαρακτηριστικά με εκείνα της Ανατολικής Μεσογείου εντόπισε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού Ιονίου και νότια της Κρήτης.

Η ΕΔΕΥ αναφέρει συγκεκριμένα ότι ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων «για την απεικόνιση ακριβούς βάθους των γεωμετρικών δομών στις θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού Ιονίου και νότια της Κρήτης και ότι «εξειδικευμένοι επιστήμονες της εταιρείας στους τομείς της Γεωφυσικής και της Γεωλογίας, εργάστηκαν σε περιβάλλοντα τα οποία διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά με εκείνα της Ανατολικής Μεσογείου όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου».

Με απλά λόγια έχουν εντοπιστεί περιοχές που διαθέτουν όλες τις «προδιαγραφές» για να φιλοξενούν κοιτάσματα ανάλογα με αυτά του ισραηλινού Λεβιάθαν και του αιγυπτιακού Ζορ!

Μιλάμε για κοιτάσματα, που θα μπορούσαν να δώσουν στην Ελλάδα όχι μόνο ευημερία στον Λαό της, αλλά και την δυνατότητα να αποκτήσει πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις και να μην μπορεί να την απειλήσει κανείς!

Exit mobile version