Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδος στις συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή!

Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδος στις συγκρούσεις στην Μέση Ανατολή!

Όλα δείχνουν ότι δυστυχώς η Ελλάδα εμπλέκεται έστω και εμμέσως στην σύγκρουση στην Μέση Ανατολή, που κανένας δεν γνωρίζει την κλιμάκωσή της.

Αυτό αποδεικνύει η μετακίνηση πολεμικών πλοίων του 6ου αμερικανικού, η οποία αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα έξω από τις συριακές ακτές, έτοιμα να εκτοξεύσουν πυραύλους κατά του Ιράν, όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Η εμφάνιση στην Μεσόγειο του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Ross και η πορεία του στα ανατολικά ώθησε Ρώσους ειδικούς να εκτιμήσουν ότι οι ΗΠΑ έχουν σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων Tomahawk κατά ιρανικών βάσεων βαλλιστικών πυραύλων. Μάλιστα επισημαίνεται και ο απόπλους αμερικανικών πολεμικών πλοίων από την Κρήτη (Σούδα).

Οι ειδικοί μάλιστα θεωρούν την εκτόξευση πυραύλων Κρουζ από αμερικανικές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια κατά του Ιράν διά μέσου του συριακού εναέριου χώρου ως μια υψηλού ρίσκου επιχείρηση. Ο λόγος, το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους πυραύλους Tomahawks θα “αναχαιτιστούν” από ρωσικά και συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Ανάμεσα στα συστήματα αυτά είναι και αυτό των S-300, που διαθέτει και η Ελλάδα…

Exit mobile version