Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; ΒΙΝΤΕΟ

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; ΒΙΝΤΕΟ

Τις τελευταίες ώρες ήρθε στο προσκήνιο το όνομα διαβόητου Συνταγματολόγου και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Παρά τις πολιτικές αναταράξεις που μπορεί να φέρει μια τέτοια πρόταση στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και στο γενικότερο πολιτικό κλίμα, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά έχει τρία βασικά… προτερήματα έναντι των αντιπάλων του.

Πρώτον, ο Βενιζέλος είναι ο αρχιτέκτονας του περιβόητου “νόμου περί ευθύνης υπουργών”, της αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος. Με την αναθεώρηση του 2001 οι εκάστοτε υπουργοί απέκτησαν μια ασπίδα προστασίας απέναντι στην Δικαιοσύνη και η παραπομπή τους για σκάνδαλα καθίσταται πολύπλοκη, χρονοβόρα και τελικά ανέφικτη, καθώς είναι αναγκαία η ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Και ως γνωστόν “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει“…

Δεύτερον, στις 27/9/2014 στην ομιλία του ως αντιπρόεδος της κυβέρνησης Σαμαρά στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του για την προδοσία της Μακεδονίας, καθώς δήλωσε: «Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, κ. Μάθιου Νίμιτς, και συμμετέχει πάντα σε αυτή εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία» για κάθε χρήση, erga omnes».

Τρίτον, τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στην Θεσσαλονίκη έναν έκτακτο, όπως είχε τονίσει, φόρο ακινήτων, το περίφημο «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ. Έναν άδικο και δυσβάσταχτο φόρο που οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην απόγνωση, καθώς η αδυναμία πληρωμής του σήμαινε την άμεση διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτός ο κεφαλικός μνημονιακός φόρος για κάθε Έλληνα που έχει ένα σπίτι στο όνομά του παραμένει και σήμερα ως ΕΝΦΙΑ.

Γιατί να μην θέλει λοιπόν ο Μητσοτάκης να τοποθετήσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο με τόσο… πλούσιο βιογραφικό;

Exit mobile version