Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραματική η πραγματική κατάσταση στην Οικονομία με την νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία

Δραματική η πραγματική κατάσταση στην Οικονομία με την νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία

Στις 9 Ιανουαρίου 2020 ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας «Δρομέας», Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με αποκαλυπτικό περιεχόμενο για την πραγματική ζοφερή κατάσταση της οικονομίας.

Συνοπτικά από την παραπάνω ομιλία εξήχθησαν τα συμπεράσματα ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον δεν έχει βελτιωθεί και ούτε πρόκειται με τη Νέα Δημοκρατία, οι βιομηχανικές περιοχές παραμένουν κουφάρια, τα διόδια είναι απαγορευτικά για την μεταφορά εμπορευμάτων με νταλίκες και ανακύπτουν πολλά προβλήματα και στρεβλώσεις στην διεξαγωγή διαγωνισμών.

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της παραπάνω ενημέρωσης ήταν η σκέψη της επιχείρησης για μεταφορά της φορολογικής έδρας της στις Βρυξέλλες με κύριο λόγο το το σημερινό επιτόκιο δανεισμού της εταιρίας που ανέρχεται στο 5,5% όταν οι ανταγωνιστές στο εξωτερικό δανείζονται από 1,8% και 2%.

Επιπροσθέτως, ο τζίρος των εταιριών επίπλου έχει ουσιαστικά καταρρεύσει αφού μέσα στην δεκαετία των μνημονίων, από κύκλους 22 εκατ. ευρώ το 2007 η επιχειρηματική δραστηριότητα το 2019 έπεσε στα πενιχρό 4εκατ. ευρώ.

Προφανώς αυτή η καταστροφική σημερινή οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των Ελληνικών επιχειρήσεων, όχι μόνο του κλάδου των επίπλων, οφείλεται στις διαδοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας έρχεται μόνο με το οικονομικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτή την χρονική περίοδο οι πολιτικές του Λαϊκού Σύνδεσμου για την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της λαθρομετανάστευσης καθώς και για την πραγματική επανασύσταση της Ελληνικής Οικονομίας βρίσκουν πάλι μεγάλη ανταπόκριση στους Έλληνες.

Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο κυκλοφορούν πάλι διάφορες συστημικές κραυγές που κλαίγονται γιατί δεν μπόρεσαν να διαλύσουν την μοναδική Ελληνική Πολιτική Δύναμη, την Χρυσή Αυγή. 

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Exit mobile version