Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ντροπή των ΗΠΑ

Η ντροπή των ΗΠΑ

Κάποτε, μερικοί άνθρωποι, αρνήθηκαν να αποδεχθούν να κανονίζει την ζωή και τις αξίες τους ένας δυνατός, σκληρός και αυταρχικός ηγέτης από πολύ μακριά, που ήταν συνηθισμένος να γίνεται το δικό του και τον ενοχλούσε το «όχι».

Επιφανείς για τις τοπικές κοινωνίες άνθρωποι, μαζεύτηκαν, έγραψαν μιαν ανακοίνωση και καταγγέλλοντας τον κακομαθημένο ηγέτη, διακήρυξαν την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους, εμπνέοντας ολόκληρο τον πλανήτη.

Το έγγραφο που υπέγραψαν ήταν η περίφημη «Declaration of Independece» δηλαδή η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το έγγραφο βρίσκεται στο διαδίκτυο και μπορείτε να το δείτε. Έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα άρθρα. Στην ουσία είναι ένα ανοικτό κατηγορώ των Αμερικανών, προς τον Εγγλέζο Βασιλιά Γεώργιο Γ’, έναν από τους ισχυρότερους ηγέτες της εποχής.

Στις μέρες μας οι ΗΠΑ, φαίνεται να έχουν ξεχάσει την ιστορία τους. Έχουν ξεχάσει την αγανάκτησή τους απέναντι σε έναν καταπιεστικό ηγέτη και έχουν πλέον, πάρει την θέση του στην ιστορία.

Λίγο πολύ στις μέρες μας, είναι αποδεκτό, είναι «φυσιολογικό» οι ΗΠΑ να βομβαρδίζουν, να δολοφονούν, να απαγάγουν, να φυλακίζουν, να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις, σε όποιον θεωρούν ότι θίγει τα συμφέροντά τους.

Αν όμως διαβάσουμε την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας τους, το έγγραφο που ουσιαστικά κήρυξε τον πόλεμο στην Αγγλία κι έφερε εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς στα όπλα, θα δούμε ότι το έκαναν, ώστε να υπερασπισθούν το δικαίωμα να αποφασίζουν ελεύθερα για την τύχη τους, την χώρα τους, την θρησκεία, τους νόμους, το εμπόριό και την οικονομία τους.

Όλα αυτά σήμερα, οι ΗΠΑ, τα αρνούνται σε άλλους λαούς και απαιτούν να συμμορφώνονται με τις δικές τους επιθυμίες, με τον δικό τους τρόπο ζωής, με τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, όπως έκανε σε αυτούς ο Εγγλέζος Βασιλιάς, προκαλώντας την εξέγερσή τους.

Ενδεικτικά και μόνο, σας μεταφέρω μερικές γραμμές από την «Declaration of Independece» που έγραψε ο Τόμας Τζέφερσον και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και υπέγραψαν οι αντιπρόσωποι των δεκατριών Αμερικανικών κρατών:

“Η ιστορία του παρόντος βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας είναι μια ιστορία επανειλημμένων πληγμάτων και σφετερισμών, που έχει ως άμεσο αντικείμενο την εδραίωση μιας απόλυτης τυραννίας σε αυτά τα κράτη. Για να το αποδείξουμε αυτό, ας υποβληθούν τα γεγονότα σε έναν ειλικρινές κόσμο. Τον κατηγορούμε:

… Για την αναστολή των δικών μας νομοθετικών σωμάτων, και τη δήλωση ότι επενδύεται με την εξουσία για να νομοθετεί για εμάς…

… Ότι εν καιρώ ειρήνης διατηρεί μεγάλα στρατεύματα στα κράτη μας και τα κατέστησε υπεράνω των νόμων και της πολιτικής εξουσίας …

… Ότι μας μεταφέρουν πέρα από τις θάλασσες για να μας δικάσουν για υποθετικά αδικήματα…

… Ότι υποδαύλισε εσωτερικές στα κράτη μας εξεγέρσεις …

… Ότι μας επέβαλε αλλαγή των νόμων και των κυβερνήσεών μας …

… Ότι μας επέβαλε φόρους χωρίς την συγκατάθεσή μας και μας απέκλεισε από το διεθνές εμπόριο (εμπάργκο)…

… Ότι αυτή τη στιγμή, μεταφέρει μεγάλους στρατούς ξένων μισθοφόρων για να ολοκληρώσει το έργο θανάτου, μοναξιάς και τυραννίας που ήδη άρχισε, με τις συνθήκες της σκληρότητας και της αγριότητας, χωρίς προηγούμενο στους πιο βάρβαρους αιώνες, εντελώς ανάξια του αρχηγού ενός πολιτισμένο έθνος…

Δυστυχώς όμως, εδώ και πολλές δεκαετίες οι ΗΠΑ, ξεχνώντας ότι ο σπόρος για την ίδρυση του κράτους των, βρίσκεται στην άρνηση επιβολής από ξένα στρατεύματα, έκαναν δίκαιο ότι τους συμφέρει και δημοκρατικό ότι τους πλουτίζει, με βομβαρδισμούς και καταπίεση.

Είναι θλιβερή η κατάπτωση ενός τεράστιου κράτους, που κάποτε η ανάγκη του για ελευθερία και αυτοδιαχείριση, ενέπνευσε όλο τον πλανήτη.

Μυρμιδόνας

Exit mobile version