Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο “προβλέψιμος” Μητσοτάκης έφαγε πόρτα και από τις συνομιλίες για την Λιβύη

Ο “προβλέψιμος” Μητσοτάκης έφαγε πόρτα και από τις συνομιλίες για την Λιβύη

Δεν χρειάζεται να παραστεί η ελλαδική κυβέρνηση, θα μιλήσει εξ αυτής, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Στις 19 Ιανουαρίου στο Βερολίνο θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, οι συνομιλίες για τη Λιβύη με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκόμενων και εκπροσώπων από διάφορες χώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γερμανία έχει προσκαλέσει να συμμετάσχουν στις συνομιλίες ο επικεφαλής της «Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης» Φαγέζ αλ Σάρατζ και ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα, έχουν προσκληθεί αντιπροσωπείες από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Κίνα, την Ιταλία, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον ΟΗΕ, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ε.Ε. Στην πρόσκληση δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε καταθέσει αίτημα συμμετοχής!

Αν διαβάσατε προσεχτικά τις χώρες που αναφέραμε, δικαίωμα συμμετοχής θα έχει το… Κογκό αλλά όχι η Ελλάδα, η οποία έχει και άμεσο ενδιαφέρον λόγω της παράνομης συμφωνίας του Σάρατζ με τον Ερντογάν.

Θα μας πει κανείς, και τι θα προσέφερε στις συζητήσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Αφού σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο «πιο προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ»! Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος συμμετοχής. Εδώ ισχύει απόλυτα το “his master’s voice”, δηλαδή ό,τι πουν οι ΗΠΑ, συμφωνεί και ο Μητσοτάκης! Αυτό θα πει «εθνικά υπερήφανη πολιτική»…

Exit mobile version