Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά 7 κορυφές σε 7 ηπείρους!

Η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά 7 κορυφές σε 7 ηπείρους!

Η νεαρή αλπινίστρια Χριστίνα Φλαμπούρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στον Νότιο Πόλο και η πρώτη που συμπεριλήφθηκε στο κλειστό κλαμπ των 70 γυναικών και συνολικά των 400 ανθρώπων που έχουν πατήσει στις 7 υψηλότερες και δυσκολότερες κορυφές κάθε ηπείρου (7 Summits Project) που θεωρείται από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις στον κόσμο!

Η κατάκτηση των «Επτά Κορυφών» (7 Summits) θεωρείται παγκοσμίως το υπέρτατο επίτευγμα εξερεύνησης και ορειβασίας, το οποίο πέτυχε για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου του 1985 ο Αμερικανός Ρίτσαρντ Μπας, σε ηλικία 55 ετών.

Η αρχή για την Χριστίνα Φλαμπούρη είχε γίνει το 2016 με την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής της Ευρώπης, το Ελμπρούς (5.642 μ.) στη Ρωσία, για να ακολουθήσουν η ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895 μ.) στην Τανζανία, η ψηλότερη της βόρειας Αμερικής στο Ντενάλι (6.194 μ.) της Αλάσκας, η Πυραμίδα Κάρστενς (4.884 μ.) στην Παπούα και η ψηλότερη της νοτίου Αμερικής, η Ακονκάγκουα (6.962 μ.) στην Αργεντινή.

Η αποστολή περιελάμβανε δύσκολη πορεία 111 χιλιομέτρων με τα ορειβατικά σκι ως το νοτιότερο σημείο της Γης και στις 6 Ιανουαρίου πάτησε και την υψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής. Κάπως έτσι η Χριστίνα Φλαμπούρη κατάφερε να υψώσει την γαλανόλευκη στις 7 υψηλότερες κορυφές των ηπείρων της Γης.

 

Exit mobile version