Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προεδρία Δημοκρατίας: Η δεξιά (;) στην εξορία…

Προεδρία Δημοκρατίας: Η δεξιά (;) στην εξορία...

Ποιο είναι το μεγάλο προσόν για τον πρωθυπουργό της χώρας και πρόεδρο του κόμματος της υποτίθεται δεξιάς ή κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας; Μα το να μην ανήκει στην δεξιά ή την κεντροδεξιά. Το αντίθετο, θεωρεί προσόν το να ανήκει το πρόσωπο που θα λάβει το αξίωμα στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει προοδευτικός χώρος στην Ελλάδα και πως έχει καταντήσει η Πατρίδα μας από τους “προοδευτικούς”!

Έτσι λοιπόν, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

“Προτείνω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πρόεδρο του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μία εξαίρετη νομικό με διεθνείς περγαμηνές. Είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική που έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών.”

Στην συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος και είπε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

“Διακρίνεται για τη μετριοπάθειά της. Την ευθυκρισία της. Αλλά και το ενδιαφέρον της για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, με τα οποία έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως. Όλοι αναγνωρίζουν τις δημοκρατικές αναφορές και την κοινωνική ευαισθησία της. Και, από όσο ξέρω, δεν προέρχεται από τη δική μας πολιτική οικογένεια.”

Από όσα είπε κρατούμε την αναφορά στην περίφημη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και την κοινωνική ευαισθησία, με τα οποία κάποιος γίνεται Πρόεδρος ΜΚΟ και όχι μιας ολόκληρης χώρας!Όσο για το τελευταίο, ο Μητσοτάκης υπερηφανεύεται ότι δεν προέρχεται “από την δική μας πολιτική οικογένεια”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και όλα αυτά ενώ ήταν η μοναδική περίπτωση λόγω της δυνατότητος που έχει να εκλέξει Πρόεδρο με 151 ψήφους να έχει η χώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την λεγόμενη κεντροδεξιά παράταξη.

Πως λέγεται αυτό; Πολιτικό σύμπλεγμα κατωτερότητος ή μήπως πιο απλά η δεξιά στην εξορία; Αλλά από που και ως που να έχει σχέση με την δεξιά ο Μητσοτάκης; 

Exit mobile version