Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι σχέση έχει το 1821 με τον… κομμουνισμό;

Τι σχέση έχει το 1821 με τον... κομμουνισμό;

Τι σχέση μπορεί να έχει η Επανάσταση του Ελληνικού Έθνους το 1821 με την ίδρυση του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας το 1921; Φυσικά καμία! Όμως, για τους ανιστόρητους εθνομηδενιστές τεχνοκράτες, τα golden boys του Μητσοτάκη, που ερχόμενοι από τα διάφορα Χάρβαρντ κατέλαβαν σαν τρωκτικά τον κρατικό μηχανισμό, μπορεί και να έχει…

Έτσι το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε πως θα διοργανώσει κοινή έκθεση με αυτό της Κίνας, η οποία θα τιμά τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση και τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας!

Όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή, του το ΥΠΠΟΑ: “Η έκθεση αυτή θα αποτελέσει προάγγελο μεγάλης έκθεσης που ετοιμάζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και το NAMOC για το 2021, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και των 100 ετών από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας», προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.”

Είχε σχέση το 1821 με την Γαλλική ή την κομμουνιστική ανταρσία; Φυσικά και δεν είχε και σας παραθέτουμε επί του θέματος το παρακάτω από παλαιό άρθρο της εφημερίδας μας:

1821: Καμία σχέση με κομμουνισμό!

“Στελέχη της αριστεράς έχουν πει και ισχυρίζονται ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι το 1821 ήταν μία επανάσταση … μαρξιστική! Σε όλους αυτούς απαντά ένας “δικός τους” και όχι ο οποιοσδήποτε δικός τους, ο ιστορικός τους και Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Κορδάτος, ο οποίος γράφει: Γ. Κορδάτου, Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας – Κεφάλαιο ΞΑ’ – Το Αγροτικό Ζήτημα: Δεν πρέπει να βλέπουμε την ελληνική επανάσταση σαν κίνημα πολιτικοκοινωνικό και ούτε με σημερινά ιδεολογικά κριτήρια να ερμηνεύουμε ορισμένα γεγονότα του Εικοσιένα. Η επαναστατημένη Ελλάδα του 1821 δεν ήταν η Ρωσσία του 1917. Εν ονόματι του αριστερισμού δεν πρέπει να γίνεται παραποίηση της Ιστορίας.”

Exit mobile version