Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Περισσότερα κανόνια και λιγότερο βούτυρο”

“Περισσότερα κανόνια και λιγότερο βούτυρο”

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από διεθνή οργανισμό, η Ελλάδα υπολείπεται κατά πολύ σε ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών της από την Τουρκία. Από την σχετική έκθεση και τα παρακάτω:

“Η Ελλάδα 28η στρατιωτική δύναμη παγκοσμίως – Πρώτη δύναμη στον πλανήτη οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την κατάταξη της Global Firepower: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Γαλλία και Ιαπωνία είναι οι έξι χώρες με τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη της Global Firepower ενώ η Ελλάδα φιγουράρει στην 28η θέση της λίστας. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει βαθμολογία 0,4955 έναντι 0,062 για τις ΗΠΑ, 0,064 για τη Ρωσία και 0,067 για την Κίνα. Σημειώνεται ότι κορυφαία στη συγκεκριμένη κατάταξη θεωρείται η βαθμολογία 0,000.”

Ο σχετικός πίνακας που δημοσιεύεται φέρνει πολύ κοντά στις πρώτες τρεις θέσεις με ελάχιστη διαφορά ΗΠΑ, Ρωσσία και Κίνα, ενώ στην ένατη θέση είναι η Αγγλία και στην δέκατη η Τουρκία, με ένοπλες δυνάμεις ισχυρότερες και από αυτές της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ιράν και ακόμη και του Πακιστάν, που είναι πυρηνική δύναμη!  

H Θέση μας: Η Ελλάδα πρέπει και επιβάλλεται να κάνει θυσίες, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ισχυρές οι Ένοπλες Δυνάμεις μας γιατί η τουρκική απειλή είναι δεδομένη και γιατί κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει σε περίπτωση κινδύνου και επιθέσεως κατά της χώρας μας.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να σημειωθεί και το παρακάτω από την σχετική έκθεση: “Ο αριθμός των Ελλήνων που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία ετησίως ανέρχεται σε λίγο πάνω από 100.000 (1%) με το τρέχον ενεργό και αποθεματικό προσωπικό στις 140.000 και 220.000 άτομα αντίστοιχα.”

Οι αριθμοί δείχνουν ότι εάν εφαρμοζόταν η πρόταση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για θητεία 18 μηνών στα 18 έτη ανδρών και γυναικών για τις μονάδες των μετόπισθεν και για διοικητικές θέσεις, τότε οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, μαζί με το μόνιμο προσωπικό, θα μπορούσαν να είναι μια πανίσχυρη στρατιά, που θα πλησίαζε τις 300.000! Και τότε βεβαίως καμία Τουρκία δεν θα σκεπτόταν να μας απειλεί…

Exit mobile version