Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θα μας… σώσει ο Χαφτάρ, ο Μακρόν, ο Τραμπ ή η Μέρκελ;

Θα μας... σώσει ο Χαφτάρ, ο Μακρόν, ο Τραμπ ή η Μέρκελ;

Eξωτερική πολιτική «δι’ αντιπροσώπων» κάνει ο Μητσοτάκης – Θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς!

«Η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή την Διάσκεψη για την Λιβύη δεν ήταν ποτέ θέμα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι αντικείμενο της Διάσκεψης δεν θα είναι οι «συμφωνίες» που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη, αλλά η προσπάθεια τερματισμού της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην Λιβύη, η οποία, όπως είπε, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε πόλεμο ξένων δυνάμεων «δι’ αντιπροσώπων».

Όμως από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση είχε εκδηλώσει την επιθυμία της να συμμετέχει στην Διάσκεψη, δεν μπορεί να «μην ήταν ποτέ θέμα». Ήταν και παραήταν, όμως ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ προκλητικά και θυμίζουμε ότι δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, ανέφερε ότι ο ίδιος ο Ερντογάν ζήτησε από την Μέρκελ τον αποκλεισμό της Ελλάδος!

Η δικαιολογία της γερμανικής κυβέρνησης, ότι το Κογκό «είναι επικεφαλής της Υψηλής Επιτροπής για την Λιβύη στην Αφρικανική Ένωση», είναι απλώς για κλάματα, όπως είναι και οι ελλαδικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών που κατέστησαν την Ελλάδα, εντελώς ανυπόληπτη στην διεθνή πολιτική σκηνή.

Όσο η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει προσπάθεια επικοινωνιακής αντεπίθεσης με την έλευση του Στρατάρχη Χαφτάρ στην Ελλάδα, αυτό δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να ματαιώσει το διπλωματικό χαστούκι των κατά τ’ άλλα… συμμάχων μας. Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν θα στηρίξει τις… ελληνικές θέσεις στην Διάσκεψη, προκαλούν θυμηδία ή και θλίψη. Κανένας δεν πρόκειται να στηρίξει τα συμφέροντα μιας χώρας της οποίας η πολιτική ηγεσία δηλώνει… «προβλέψιμη» στην συμμαχία της με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Θα αποφασίσουν εκείνοι για εμάς και δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί αυτό στην Ιστορία…

Exit mobile version