Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΧΙ στον Αγιασμό από την Σακελλαροπούλου – Τον Αγιασμό δεν τον θέλουν ως γνωστόν… Καλλικάντζαροι και Βρυκόλακες

ΟΧΙ στον Αγιασμό από την Σακελλαροπούλου - Τον Αγιασμό δεν τον θέλουν ως γνωστόν... Καλλικάντζαροι και Βρυκόλακες

Η πρόταση του Μητσοτάκη και της Ν.Δ. για την Προεδρία της Δημοκρατίας τραγική!

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, το 2006, αντέδρασε σφοδρά και συγκρούστηκε με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο γιατί δεν ήθελε να γίνει Αγιασμός στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την έναρξη των εργασιών! Μάλιστα, η αντίδραση αυτή έλαβε μορφή συλλογικής διαμαρτυρίας από την οποία προέκυψε ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων έλεγε:

“Οι αιτιάσεις των 30 ανωτάτων και ανωτέρων δικαστών – μεταξύ των οποίων είναι και τέσσερις αντιπρόεδροι του ΣτΕ – όπως διατυπώθηκαν στην έγγραφη διαμαρτυρία τους προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου, εστιάζουν στο γεγονός ότι η πρόσκληση σε αγιασμό θέτει εν αμφιβόλω τη θρησκευτική ουδετερότητα του ΣτΕ. Στο έγγραφό τους οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο αγιασμός δεν είναι απλή κοινωνική εκδήλωση, αλλά πράξη θρησκευτικής λατρείας που εμφανίζει το δικαστήριο ως θεσμό να θρησκεύεται. Προσθέτουν μάλιστα πως παρουσία ή απουσία των δικαστών στην τελετή του αγιασμού που θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής, θα δώσει αφορμή να αποκαλυφθούν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Σημειώνεται ότι το έγγραφο υπογράφουν μεταξύ των άλλων οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος, Γ. Σταυρόπουλος, Γ. Ανεμογιάννης και Π. Ν. Φλώρος, έντεκα σύμβουλοι Επικρατείας, οι κ.κ. Αγγελική Θεοφιλοπούλου, Ν. Ρόζος, Ελένη Δανδουλάκη, Χ. Ράμμος, Ν. Μαρκουλάκης, Π. Κοτσώνης, Γ. Μαντζουράνης, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Μ. Γκορτζολίδου, Ι. Γράβαρης, Δ. Γρατσίας.”

Αυτή είναι η “πατριωτική” πολιτική της Ν.Δ.! Ας την χαίρονται αυτοί που την ψήφισαν, ξεπουλώντας τις Ιδέες τους για έναν διορισμό, με την ελπίδα να τους πετάξει ένα κόκκαλο η εξουσία.

Exit mobile version