Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το λεωφορείο του… «ρατσισμού»

Το λεωφορείο του… «ρατσισμού»

Πριν από λίγες ημέρες βρισκόμουν σε κάποιο αστικό λεωφορείο. Κινούμενο σε ώρες αιχμής ήταν «πήχτρα» από κόσμο. Δίπλα μου ακριβώς στεκόταν μια κυρία γύρω στα 60 με «καλό» ντύσιμο και λίγα μέτρα πιο πέρα, ανάμεσα στους υπόλοιπους επιβάτες, ήσαν και δύο μελαμψοί αλλοδαποί, ηλικίας γύρω στα 30 έτη, προερχόμενοι προφανώς από κάποια ασιατική χώρα. Ξαφνικά, η κυρία αυτή έκανε δριμύτατη παρατήρηση σε κάποια νεαρά κορίτσια που καθόντουσαν σε θέσεις, να σηκωθούν απ’ αυτές για να καθίσουν άλλα άτομα, τα οποία το είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Η ανησυχία της συγκεκριμένης κυρίας, με τον «Ριζοσπάστη» ανά χείρας, δεν αφορούσε τους τρεις ηλικιωμένους που βρισκόντουσαν σε σχετική απόσταση αναπνοής, αλλά στους δύο προαναφερθέντες αλλοδαπούς.

Απευθυνόμενη στις νεαρές κοπέλες ζήτησε και πάλι να σηκωθούν για να καθίσει καταρχάς ο ένας αλλοδαπός, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «δεν βλέπετε ότι ο άνθρωπος κοντεύει να καταρρεύσει;», ασχέτως του ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος φαινόταν μια χαρά. Αμέσως μετά, απευθυνόμενη στον δεύτερο αλλοδαπό, ο οποίος ήταν πιο γεροδεμένος από τον προηγούμενο, του είπε με ύφος… προσταγής, να καθίσει κι αυτός. Ο αλλοδαπός ευγενέστατα της απάντησε ότι δεν επιθυμούσε να καθίσει και πολύ σωστά της συνέστησε να καθίσει είτε η ίδια είτε κάποιος άλλος από τους ηλικιωμένους που βρισκόντουσαν στο λεωφορείο. «Όχι», είπε με… προλεταριακό στόμφο η προφανής οπαδός του ΚΚΕ, «εσύ να καθίσεις, γιατί ξέρω κιόλας ότι δεν σε πληρώνουν και στην δουλειά σου, επειδή είσαι μετανάστης»(!), αφήνοντας εμβρόντητους όσους την άκουσαν και ιδιαίτερα τον αλλοδαπό, ο οποίος σαφώς ενοχλημένος πλέον της είπε «σας είπα ότι δεν θέλω να καθίσω, υπάρχουν άλλοι που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη εδώ μέσα και δεν μπορείτε να ξέρετε αν πληρώνομαι ή όχι».

Απτόητη, η ενοχλητική «φαν» του ανεπάγγελτου Κουτσούμπα, ξεκίνησε και πάλι να ομιλεί λέγοντας «Ξέρω εγώ, ξέρω…», για να λάβω επιτέλους τον λόγο και να της πω ότι θα έπρεπε να ντρέπεται, γιατί αντιμετώπιζε τους αλλοδαπούς ως άτομα με ειδικές ανάγκες, βάζοντάς τους σε χειρότερη μοίρα από τους ηλικιωμένους. Ότι ο δήθεν αντιρατσισμός της στην ουσία είναι ο ρατσισμός της απόρριψης του ξένου και της αντιμετώπισής του ως ανίσχυρο και προστατευόμενο είδος, όχι γιατί έχει κάποια προβλήματα υγείας ή κινητικότητας, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι αλλοδαπός. Ότι αντί να απευθυνθεί στους τρεις ηλικιωμένους που ήσαν στοιβαγμένοι πιο πέρα, οι οποίοι στο κάτω-κάτω ήσαν οι απόμαχοι της Ελληνικής Εργατικής Τάξης, τους προσέβαλε με την αήθη συμπεριφορά της, όπως άλλωστε προσέβαλε και τους αλλοδαπούς. Η κυρία αυτή το μόνο που είπε, με το χαρακτηριστικό σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας που χαρακτηρίζει τους εγχώριους νοσταλγούς του Στάλιν, ήταν ότι «αυτά τα λένε οι φασίστες και οι ρατσιστές. Τέτοιος είσαι;», για να λάβει την δέουσα απάντηση «Αυτά τα λένε όλοι οι Έλληνες που έχουν φιλότιμο και εσείς με την συμπεριφορά σας δεν δείχνετε να το έχετε κυρία μου». Στην επόμενη στάση η «ανθρωπίστρια» κατέβηκε φωνάζοντας «γεμίσαμε φασίστες», με ειρωνικά γελάκια και ανάλογα σχόλια να ακούγονται στο υπόλοιπο λεωφορείο.

Στον νου μου ήρθαν τα λόγια του Τεντ Καντζίσκι (γνωστότερου ως Unabomber), ο οποίος στο μανιφέστο του έλεγε τα εξής, που ταιριάζουν επακριβώς στην περίπτωση αυτή:

«Πολλοί αριστεριστές ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα προβλήματα των ομάδων που εμφανίζονται αδύναμες (οι γυναίκες), ηττημένες (οι Αμερικανοί Ινδιάνοι), απωθητικές (οι ομοφυλόφιλοι) ή αλλιώς κατώτερες. Οι αριστεριστές οι ίδιοι νιώθουν πως αυτές οι ομάδες είναι κατώτερες. Δεν θα παραδέχονταν ποτέ στους εαυτούς τους πως έχουν τέτοια συναισθήματα, αλλά ταυτίζονται με τα προβλήματα αυτών των ομάδων ακριβώς επειδή τις βλέπουν ως κατώτερες. (Δεν υπονοούμε πως οι γυναίκες, οι ινδιάνοι κ.λπ. είναι κατώτεροι. Απλά επισημαίνουμε ένα σημείο της ψυχολογίας των αριστεριστών)». Τα όσα υποστηρίζει ο Unabomber ταιριάζουν απόλυτα με τα όσα αντίκρισα με τα ίδια μου τα μάτια. Η οπαδός του ΚΚΕ (η αλήθεια είναι πως περίμενα ως πιο πιθανό να κρατάει την «Αυγή» ή κάποια περιθωριακή αριστερίστικη φυλλάδα και όχι τον «Ριζοσπάστη») αντιμετωπίζει τους αλλοδαπούς ως κατώτερους, ακριβώς επειδή η ψυχολογία της ως κομμουνίστριας ταυτίζεται με ό,τι η ίδια η διεστραμμένη και αντιφυσική ιδεολογία της θεωρεί ως κατώτερο.

Γνωρίζουμε, φυσικά, ότι τα διάφορα «σαΐνια» της καθεστωτικής δημοσιογραφίας είναι πολύ πιθανόν να «αρπαχτούν» (και) από αυτό το κείμενο θεωρώντας ότι «χτυπούμε» την αριστερά. Όσο και να σκούζουν, όμως, οι διάφοροι υπηρέτες ενός διεφθαρμένου συστήματος και συκοφάντες της μόνης Γνήσιας αντικαθεστωτικής δύναμης, δηλαδή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Η ασχήμια, η αναλήθεια και η αντιφυσική δομή της «πολιτικής ορθότητας», ακόμη και μέσα σ’ ένα απλό αστικό λεωφορείο, εξευτελίζει την αριστερά και τους υπόλοιπους «αλληλέγγυους» και «δικαιωματάκηδες» της «φιλελέφτ» συμπεριφοράς, καθώς από μόνοι τους υποβιβάζουν ως κατώτερους και έχοντας «ειδικές ανάγκες» άλλους ανθρώπους χωρίς να τους αξίζει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version