Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ατομικισμός ως γάγγραινα στην Ελληνική κοινωνία

Ο ατομικισμός ως γάγγραινα στην Ελληνική κοινωνία

Οι άνθρωποι, είτε ως μεμονωμένα άτομα είτε ως μέλη μιας κοινωνίας, τείνουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους. Στην οικονομική επιστήμη μελετάται πως τα άτομα και οι κοινωνίες επιλέγουν να κατανείμουν τους σπάνιους πόρους του πλανήτη και πως αυτή η επιλογή τους επηρεάζει την κοινωνία.

Η οικονομική επιστήμη βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές. Την αριστοποίηση σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι ενστικτωδώς επιλέγουν την καλύτερη εφικτή εναλλακτική λύση στηριζόμενοι στις πληροφορίες που διαθέτουν, την ισορροπία, όπου κανένας δεν θα επωφελούνταν προσωπικά από την αλλαγή της συμπεριφοράς του και τον εμπειρισμό, η ανάλυση που χρησιμοποιεί δεδομένα προκειμένου να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Στην σύγχρονη όμως ελληνική κοινωνία, η οποία δομήθηκε με βάση ένα στρεβλό καπιταλιστικό σύστημα μπολιασμένο από ισχυρές δόσεις κρατικοδίαιτης αριστερής σαπίλας οι ανωτέρω αρχές δεν εφαρμόζονται στον βαθμό που θα απαιτούνταν. Οι νεοέλληνες επιλέγουν να κινηθούν με όρους αριστοποίησης μόνο στο βαθμό που θα ικανοποιήσουν τις στενά ατομικές τους ανάγκες, αδιαφορούν για την ισορροπία θέλοντας οι πάντες τα πάντα και δεν στηρίζονται σε δεδομένα σύμφωνα με τα οποία η λήψη των όποιων αποφάσεων δεν θα επηρέαζε αρνητικά το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Η αναφορά μας αυτή γίνεται βάση της καθημερινής διαπίστωσης πως οι νεοέλληνες δεν θέλουν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον, καταλαβαίνουν μόνο τον εαυτό τους και στην καλύτερη περίπτωση άτομα του στενού τους κοινωνικού περίγυρου και μόνο. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε τις κινήσεις των κατοίκων διαφόρων ακριτικών νησιών, οι οποίοι στην εναντίωση τους στη λαθρομετανάστευση σκέφτονται μόνο τοπικιστικά, ικανοποιημένοι μόνο με τη μεταφορά του προβλήματος σε άλλη περιοχή. Αδιαφορούν να σκεφτούν εθνικά και σίγουρα δεν αντιλαμβάνονται το εύρος του προβλήματος μακροπρόθεσμα. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και στις αποφάσεις πολλών στη βάση των οικονομικών τους απαιτήσεων. Αντιλαμβάνονται και πάλι μόνο τον εαυτό τους ή το πολύ τα άτομα της οικονομικής τους τάξης και μόνο.

Μέσα σε αυτή την θλιβερή κατάσταση την οποία έχτισε αργά και σταθερά τόσο η νεοφιλελεύθερη δεξιά του «νοικοκύρη» όσο και η διχαστική αριστερά της συνεχούς πάλης των τάξεων οι νεοέλληνες, κλεισμένοι στο καβούκι τους, πολλές φορές θέλουν να πιστεύουν αφελώς πως το κακό δεν υπάρχει είτε στην πραγματική του μορφή είτε με τον μανδύα της δεξιάς-αριστεράς παγίδας. Κοιτώντας μόνο το στενό τους συμφέρον, όταν το κακό κτυπάει την πόρτα τους αδυνατούν να το αντιμετωπίσουν.

Με γνώμονα τα ανωτέρω οφείλουμε ως εθνικιστές, παλεύοντας καθημερινά με τους προσωπικούς μας δαίμονες, να πράττουμε με βάση το συνολικό συμφέρον της Ελλάδας αφυπνίζοντας συνειδήσεις.

Τέλος αποτελεί υποχρέωση μια ισχυρής Εθνικιστικής Κυβέρνησης προς τον Θεό και την ιστορία, μέσω μιας πολιτικής εκπαίδευσης, να διαμορφωθούν αυτές οι συνθήκες οι οποίες θα οδηγήσουν τους Έλληνες να γίνουν ένας Λαός, μια Ιδέα και μια έκφραση ενιαίας βούλησης ώστε να μην υπάρξει ξανά το σάπιο πολιτικό σύστημα που καταδυναστεύει την Πατρίδα μας δεκαετίες τώρα. Αυτό φοβούνται και είναι στο χέρι μας να αναδείξουμε αυτή την ισχυρή Εθνική και Πατριωτική κυβέρνηση ώστε να πραγματοποιηθούν οι εφιάλτες τους και να διαλυθούν τα σκοτάδια της παρακμής.Ανοίγουμε τον δρόμο, ενημερώνουμε συνεχώς το Λαό, αγωνιζόμαστε ελπίζουμε και δρούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την υλοποίηση του στόχου μας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΚΟΣ

Exit mobile version