Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

7 χρόνια πριν: Η Χρυσή Αυγή κλέβει την παράσταση

Ιανουάριος 2013: Η πρόταση έπεσε στο τραπέζι. Αυτήν την Παρασκευή πάμε θέατρο στο «Τα Παιδιά θα έρθουν στις 8» με τον Αλέξανδρο Ρήγα και την Βασιλική Ανδρίτσου. Όταν μπήκα στην αίθουσα του “Αριστοτέλειον”, αντίκρυσα ένα κατάμεστο θέατρο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, περίμεναν υπομονετικά την ταξιθέτρια, να τους υποδείξει τις θέσεις τους. Το κουδούνι χτύπησε τρεις φορές και η αυλαία άνοιξε…

Ένα ζευγάρι παντρεμένο εδώ και δεκαπέντε χρόνια, βρίσκεται σε ομηρία, στο ίδιο του το σπίτι, καθώς δύο ληστές κλέβουν τα υπάρχοντά τους. Και ξαφνικά, η αποκάλυψη. Η γυναίκα, η Ντόρα ψηφίζει Χρυσή Αυγή και ο άντρας της, ο Γιώργος, ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Μια κωμωδία καταστάσεων που σκιαγραφεί την σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Φυσικά, η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιον άλλο ρόλο, από αυτόν που έρχεται να λύσει το πρόβλημα, αποκομίζοντας το δυνατό χειροκρότημα των θεατών σε κάθε αναφορά της. Χαρακτηριστικό σημείο του έργου, όταν το ζευγάρι βρίσκει ένα ασύρματο τηλέφωνο, το οποίο έχει ελάχιστη μπαταρία και μπορούν να κάνουν μόνο ένα τηλέφωνο, να επικοινωνήσουν με κάποιον για να τους βοηθήσει. Αφού οι σύντροφοι του Γιώργου δειπνούσαν, οι οικογενειακοί φίλοι δεν θα άκουγαν το τηλέφωνο και η ελληνική αστυνομία θα κατέφθανε όταν θα ήταν ήδη πολύ αργά, ζωγραφίζοντας την γραμμή γύρω από τα πτώματα του ζευγαριού, η Ντόρα ρίχνει την ιδέα… «Γιώργο, θα πάρουμε την Χρυσή Αυγή» είναι οι μόνοι που μπορούν να μας βοηθήσουν και θα έρθουν.

Το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου, κάθε φορά που η Χρυσή Αυγή έπαιρνε αποφασιστικό ρόλο στο έργο είναι σίγουρα ένας σημαντικός λόγος που αξίζει κάποιος να το δει. Για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή, κλέβει την παράσταση καθώς ήρθε για να μείνει στις καρδιές των Ελλήνων, προσεγγίζοντας με έναν ελαφρύ, καλλιτεχνικό τρόπο πως αποτελεί την μόνη λύση, απέναντι στο πολιτικό κατεστημένο και στους δήθεν σωτήρες.

Exit mobile version