Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Το πρώτο πλήγμα” και το F-35

“Το πρώτο πλήγμα” και το F-35

Ασφαλώς και χρειάζεται η Πολεμική μας Αεροπορία να προμηθευτεί αεροσκάφος 5ης γενιάς και όπως έχει γίνει γνωστό τελευταία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς το F-35. Tο F-35 δεν είναι σχεδιασμένο για αερομαχίες, αναχαιτίσεις και εμπλοκές και αυτό αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα, αλλά για το πρώτο «ΑΘΟΡΥΒΟ» πλήγμα και αυτό πράγματι αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα! Γιατί μόνο με ένα πρώτο πλήγμα που θα παρέλυε τον αντίπαλο, θα μπορούσε η Ελλάδα να κερδίσει έναν πόλεμο με την Τουρκία.

Διαβάζουμε σχετικά: “Π. Κονδύλης: “Το καίριο πρώτο πλήγμα”: «… Συνοψίσαμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει έναν πόλεμο εναντίον της Τουρκίας … Μόνον ότι, ΑΝ ένας εμπόλεμος διαθέτει επαρκή μέσα για ένα καίριο πρώτο πλήγμα, πρέπει να τα χρησιμοποιήσει, εφ’ όσον θέλει να κερδίσει έναν πόλεμο με δεδομένες τις σύγχρονες και υπερσύγχρονες τεχνολογικές συνθήκες …» («Θεωρία του Πολέμου»).”

Ο σκοπός του F-35 είναι να εξασφαλίσει μια επίθεση μέχρι ο εχθρός να το ανιχνεύσει. Αλλά, ενώ οι αμερικανικοί πύραυλοι θα πετάξουν προς την κατεύθυνση του Su-57, θα έχει αρκετό χρόνο για να ξεφύγει από το χτύπημα. Ακόμη, ένα νέο ραντάρ ικανό να εντοπίζει εκτοξεύσεις πυραύλων από μεγάλες αποστάσεις θα βοηθήσουν σε αυτό.

Το αντίστοιχο, λοιπόν, ρωσσικό αεροσκάφος, για πολλούς, είναι καλύτερο και επί πλέον η τιμή του είναι σχεδόν το εν τέταρτον του αμερικανικού και μας εξασφαλίζει και μία ανεξαρτησία από πλευράς εθνικής αμύνης! Θα πρέπει λοιπόν να μελετηθεί καλύτερα το ζήτημα και από πλευράς κόστους και από πλευράς χρόνου παραδόσεως.

Tο μεγάλο όπλο, όμως, που διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία είναι το MIRAGE 2000-5 MK2, το καλύτερο μαχητικό για μικρά ύψη και μικρές ταχύτητες. Επιπλέον μπορούν και εκτοξεύουν τον φονικότερο σχεδόν στρατηγικό πύραυλο SCALP EG βεληνεκούς 500 χλμ.

Υ.Γ.: Εθνικό έγκλημα αποτελούσε η απόσυρση των πολεμικών αεροσκαφών Α-7, αεροσκαφών στρατηγικού χαρακτήρα, τα οποία έτρεμαν οι Τούρκοι από την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 και το έγκλημα αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο από την στιγμή που δεν διέθετε τότε και δεν διαθέτει και σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία αεροσκάφη με ανάλογο στρατηγικό χαρακτήρα.

Exit mobile version