Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πριν λίγη ώρα: ΜΟΝΟΝ αυτός ψήφισε τον εκλογικό νόμο… Ξανά σε ρόλο – δεκανίκι του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος

Πριν λίγη ώρα: ΜΟΝΟΝ αυτός ψήφισε τον εκλογικό νόμο... Ξανά σε ρόλο - δεκανίκι του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος

Δεν χαλάει χατήρια ο Βελόπουλος στον Μητσοτάκη… Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα μείνει σύντομα με τις… κηραλοιφές στο χέρι!

Με 163 ψήφους και την στήριξη της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο εκλογικό νόμο.  Αντίθετα, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Μέρα25 καταψήφισαν τις ρυθμίσεις. Επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου ψήφισαν 284 συνολικά βουλευτές και εκτός των 163 «ναι», υπήρξαν και 121 «όχι». Δηλαδή, εκτός των βουλευτών της ΝΔ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στήριξε το νομοσχέδιο.

Πάντως λόγω του γεγονότος ότι το νομοσχέδιο δεν έλαβε τις 200 ψήφους που απαιτεί το Σύνταγμα, δεν θα εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές (θα γίνουν με απλή αναλογική) αλλά στις μεθεπόμενες.

Ο τηλεσωτήρας Βελόπουλος δεν κράτησε ούτε και αυτή την φορά τα προσχήματα! Αν και παρουσιάζεται κάποιες φορές, δήθεν να διαφωνεί με την ΝΔ, εντούτοις τα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη τα ψηφίζει με χέρια και με… πόδια. Δεν χαλάει χατήρια ο Κυριάκος στον… Κυριάκο και μαζί θα συνεχίσουν να συμπορεύονται μέχρι τέλους.

Το έχουμε ξαναπεί: Βουλή χωρίς Χρυσή Αυγή, είναι βουλή χωρίς αντιπολίτευση. Κάποτε ο Καρατζαφέρης είχε αναπτύξει την θεωρία της “δεξιάς πολυκατοικίας”, σύμφωνα με την οποία, οι Έλληνες πατριώτες θα πρέπει να “συγκατοικούν” με την Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι ο Βελόπουλος έχει την ίδια άποψη και θέλει να οδηγήσει εκεί τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν – όχι ασφαλώς για να είναι δεκανίκι του Μητσοτάκη – αλλά για να ακούγεται η φωνή τους στο κοινοβούλιο.

Μόνο η Χρυσή Αυγή συγκρούστηκε σκληρά τόσο με την Νέα Δημοκρατία, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το πλήρωσε με διώξεις, τρομοκρατία και την απόλυτη πολιτική απομόνωση.

Exit mobile version