Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιμένουν οι Τούρκοι για αποστρατικοποίηση των νησιών μας και προτείνουν Χάγη όπως και ο… Μητσοτάκης

Επιμένουν οι Τούρκοι για αποστρατικοποίηση των νησιών μας και προτείνουν Χάγη όπως και ο... Μητσοτάκης

Απόλυτα εκτός ελέγχου, έστω και σε επίπεδο δηλώσεων, παραμένει η Τουρκία, με συνεχείς προκλητικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίες, πέραν όλων των άλλων είναι και ανιστόρητες.

Το τελευταίο «χτύπημα» προήλθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, Hami Aksoy, ο οποίος με μία ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ, χρησιμοποίησε τη γνωστή μέθοδο «μαστίγιο και καρότο» για να προκαλέσει την Ελλάδα.

Από τη μία πλευρά υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να συζητήσει με την Ελλάδα για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι το εν λόγω θέμα έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan στις συναντήσεις που είχαν πρόσφατα σε ΗΠΑ και Βρετανία και από την άλλη δεν δίστασε να προσθέσει ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Aksoy «η παραβίαση σχετικά με τη στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα, η οποία έχει, ήδη, ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’60, είναι μόνο ένα από τα αλληλένδετα προβλήματα στο Αιγαίο, ενώ κατηγορεί τη χώρα μας ότι δεν σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη Συνθήκη των Παρισιών.

Τόνισε ακόμη ότι «ευχόμαστε το ζήτημα του καθεστώτος των νησιών του Αιγαίού μαζί με άλλα προβλήματα στο Αιγαίο να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων. Δεν αποκλείουμε μεθόδους ειρηνικής λύσης μετά από κοινή συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ BANKINGNEWS.GR

Exit mobile version