Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σημαίες της Χρυσής Αυγής στα γήπεδα της Ιταλίας

Σημαίες της Χρυσής Αυγής στα γήπεδα της Ιταλίας

Η παγκοσμιοποίηση έχει έναν εχθρό και ο εχθρός αυτός είναι ο Εθνικισμός! Για τον λόγο αυτό πολεμά με κάθε μέσον και παντού όσους πιστεύουν στην εθνικιστική Ιδέα.

Δεν είναι μόνον οι αποκλεισμοί στο διαδίκτυο, δε είναι οι διώξεις και οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, δεν είναι η καθημερινή προπαγάνδα από τα κανάλια και τις ιστοσελίδες. Ακόμη και στα γήπεδα, αν εμφανιστούν εθνικιστές οπαδοί μιας ομάδος, αμέσως λαμβάνονται μέτρα… Στο στόχαστρο του ιταλικού κράτους ευρίσκεται τους τελευταίους μήνες η ομάδα Ελλάς Βερόνα. Διαβάζουμε σχετικά:

“Στην Ιταλία υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ακροδεξιές πεποιθήσεις στο ποδόσφαιρο. Kατά κανόνα οι ιταλικές ομάδες έχουν δεξιά και ακροδεξιά κλίση, γεγονός που συντελεί στα πολύ πιο αυξημένα κρούσματα “ρατσισμού” στα γήπεδα σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Καμία ιταλική ομάδα ωστόσο -ούτε καν η Λάτσιο- δεν διαθέτει περισσότερο σκληροπυρηνικό εθνικιστικό πυρήνα οπαδών από την Ελλάς Βερόνα. Οι οπαδοί της έγιναν διάσημοι μετά τη ρατσιστική επίθεση εναντίον του Μάριο Μπαλοτέλι στον αγώνα με την Μπρέσια, αλλά και για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και συνθήματα κατά τους πανηγυρισμούς τους για την άνοδο της ομάδας στη Serie Α.”

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, οι οπαδοί της Ιταλικής αυτής ομάδος, είχαν σηκώσει σημαίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις και τις φυλακίσεις της ηγεσίας του Εθνικιστικού Κινήματος στην Ελλάδα.

Exit mobile version