Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γιούνκερ στην Καθημερινή: «Δεν είναι στο συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη»

Γιούνκερ στην Καθημερινή: «Δεν είναι στο συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη»

Διαφωνεί κανείς; «Oι πολιτικοί στην Ελλάδα βάζουν τα κομματικά τους συμφέροντα πάνω από το Εθνικό»…

«Πραγματικά πιστεύω ότι αν δεν ήμουν εγώ, η Ελλάδα θα είχε βγει από το ευρώ το 2015», δηλώνει ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το απόσπασμα που ομιλεί για την ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα, η οποία και είναι η πηγή των μεγαλύτερων δεινών της πατρίδας μας: «Πάντα ήταν περίεργη η κατάσταση στην Ελλάδα, απόλυτη πόλωση  ανάμεσα στη Δεξιά και στην Αριστερά. Μερικές φορές μου δινόταν η εντύπωση ότι ένιωθαν μεγαλύτερη ευθύνη για τα συμφέροντα του κόμματός τους και λιγότερο για τα συμφέροντα της χώρας τους. Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν τα πήγαν καλά»…

Ο ίδιος επίσης επαναλαμβάνει παλαιότερη θέση του σχετικά με το Grexit και συγκεκριμένα αναφέρει ότι «δεν είναι στο συμφέρον της ΕΕ να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη». Προσέξτε: Δεν συμφέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι την Ελλάδα…

Εις ό,τι αφορά το δημοψήφισμα που έγινε στην Ελλάδα, ο Γιούνκερ λέει ότι «κανένας στην Ε.Ε. δεν κατάλαβε γιατί έγινε…», η εξήγηση όμως είναι απλή. Έγινε γιατί η κυβέρνηση του Τσίπρα πίστεψε ότι ο Λαός, μετά τα capital controls και την απειλή της χρεοκοπίας, θα ψήφιζε ΥΠΕΡ της συμφωνίας!Όμως προς έκπληξη πολλών εκείνη την εποχή, και παρά την προπαγάνδα των καναλιών με τις στημένες δημοσκοπήσεις υπέρ του ΝΑΙ μέχρι την ύστατη στιγμή που έδειχναν μια εικονική πραγματικότητα, οι Έλληνες αντιστάθηκαν στον εκβιασμό και πήραν θέση υπέρ της ΡΗΞΗΣ.

Η συνέχεια γνωστή… Ο «επαναστάτης» και… δημοκράτης Τσίπρας έριξε την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού στον κάλαθο των αχρήστων.

Exit mobile version