Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Μόνο» την ΑΟΖ στο Καστελόριζο θα χάσουμε στην Χάγη;

«Μόνο» την ΑΟΖ στο Καστελόριζο θα χάσουμε στην Χάγη;

Όπως σας ενημερώσαμε, μιλώντας η Ντόρα Μπακογιάννη στον δημοσιογράφο των Νέων Παπαχρήστο, παραδέχτηκε πως η προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, την οποία πομπωδώς έχει εξαγγείλει ο αδερφός της «μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».

Και βέβαια, δεν θα χαθεί «μόνο» η ΑΟΖ του Καστελορίζου, καθώς οι Τούρκοι δεν θα δεχθούν συζήτηση μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, αλλά θα απαιτήσουν να πέσουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα. Όπως π.χ. θα θέσουν θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας, Ακάρ και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

Κι όσοι έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους παλαιότερα σε κάποια νησιά του Αιγαίου και υπέγραφαν στα γράμματα που έστελναν στους δικούς τους ως… «αστυφύλακες» ή… «εθνοφύλακες» κι όχι ως στρατιώτες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αν τεθεί τέτοιο θέμα!

Κι εδώ το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: τι ακριβώς είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προσφεύγει στη Χάγη; 

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Exit mobile version