Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν διαψεύδουν τις εκλογές συνεχώς, τότε αρχίζουν να στήνουν τις κάλπες

Όταν διαψεύδουν τις εκλογές συνεχώς, τότε αρχίζουν να στήνουν τις κάλπες

Η πρόσφατη ψήφιση του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το δεκανίκι της, το απόκομμα Βελόπουλου έδωσε ώθηση στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, καθώς ο νέος εκλογικός νόμος δεν συγκέντρωσε 200 ψήφους με αποτέλεσμα να μην έχει άμεση εφαρμογή. Έτσι οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και αναγκαστικά θα οδηγήσουν σε ακυβερνησία και διπλές κάλπες.

Αυτό είναι κάτι που θέλει να αποφύγει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη και είναι υπαρκτό το σενάριο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού, για να εξασφαλίσει αυτοδυναμία μέσω μιας διπλής κάλπης τώρα που βρίσκεται ακόμη στην πρώτη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας από την άλλη δείχνουν να ετοιμάζονται για το σενάριο των πρόωρων εκλογών, καθώς έχουν θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα και ρίχνουν δίχτυα για μια μετεκλογική συνεργασία με την “μητέρα παράταξη”, το ΠΑΣΟΚ της Φώφης.

Ο Μητσοτάκης στην παρούσα φάση απορρίπτει κατηγορηματικά το σενάριο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, διαβεβαιώνοντας πως στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας. Όταν όμως οι πολιτικάντηδες διαψεύδουν τις εκλογές, τότε είναι που οι κάλπες αρχίζουν να στήνονται.

Κι αυτό γιατί ο Μητσοτάκης μπορεί τώρα να ισχυρίζεται πως δεν έχει θέμα και θα πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά ξέρει πολύ καλά πως το λαθρομεταναστευτικό και η καταρρέουσα οικονομία θα ρίξουν την νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή του στα τάρταρα. Οι Έλληνες ολοένα και αφυπνίζονται εξαιτίας του χάους που επικρατεί στην Πατρίδα μας και οι περισσότεροι από αυτούς αντιλήφθηκαν με πίκρα πως οι εξαγγελίες για κατάργηση της προδοσίας των Πρεσπών και επαναφορά της ασφάλειας ήταν προεκλογικές μπούρδες της ΝΔ.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και εις βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αφού καθημερινά ξεγυμνώνεται στα μάτια των πολιτών. Μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από τον Μητσοτάκη για να διασωθεί η πρωτιά είναι ένα πιθανό σενάριο στους επόμενους μήνες.

Οι Έλληνες Εθνικιστές είναι έτοιμοι για μια ακόμη μεγάλη μάχη και μια πολιτική Νίκη που θα γράψει ιστορία!

Exit mobile version