Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Και η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει μια “γαλάζια πατρίδα”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Και η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει μια “γαλάζια πατρίδα”

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδος, το αήττητο όπλο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, θα ήταν ο εγγυητής της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο, το Ελληνικό Αρχιπέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικά. Θα μπορούσαμε και εμείς να μιλάμε για μια μεγάλη γαλάζια πατρίδα εάν είχαμε μία ηγεσία εθνική και όχι μια ξενόδουλη εξουσία! Ιδού τι γράφει για τις τουρκικές προκλήσεις και την στάση της Ελλάδος γερμανική εφημερίδα:

Στην διαμάχη Αθήνας και Άγκυρας για την εξουσία αλλά και το φυσικό αέριο αναφέρεται άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός στο διεθνές δίκαιο για να βρει τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης περίεργη. Γιατί ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη υπάρχουν, εκτός της Κρήτης και της Ρόδου, κι άλλα ελληνικά νησιά, των οποίων την ύπαρξη αγνοεί η το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Η Άγκυρα κάνει λόγο για τη “γαλάζια πατρίδα” της Τουρκίας. Το ότι και η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει κι αυτή μια “γαλάζια πατρίδα” δεν φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο».

Ασφαλώς και θα μπορούσε και εάν είχαμε κυβέρνηση εθνική, θα έπρεπε άμεσα να γίνει επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και να ανακηρύξουμε ΑΟΖ και όχι μόνο δεν κάνουμε αυτό, αλλά δεν υπήρξε και σοβαρή και αποφασιστική καταγγελία της Τουρκίας στους Διεθνείς Οργανισμούς, τονίζοντας ότι το σύμφωνο Λιβύης-Τουρκίας είναι για μας casus belli.

Exit mobile version