Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά το αερόστατο, έρχεται ο πλωτός “φράκτης” – Αστείο μέτρο για την λαθρομετανάστευση, αλλά εξαιρετικό για… ψάρεμα!

Μετά το αερόστατο, έρχεται ο πλωτός “φράκτης” - Αστείο μέτρο για την λαθρομετανάστευση, αλλά εξαιρετικό για... ψάρεμα!

Αν δεν ήταν επικίνδυνοι θα τους λέγαμε σίγουρα γελοίους, όμως με όλα αυτά συνεχίζεται ο εποικισμός της πατρίδας μας και σε λίγες δεκαετίες από σήμερα θα είμαστε ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ μέσα στην Ελλάδα.

Πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση μας… διασκέδασε αφάνταστα με το αερόστατο της Frontex που δήθεν θα καταπολεμούσε την λαθρομετανάστευση. Και εκεί που νομίζεις ότι δεν πάει… παρακάτω, έρχεται μια νέα απόφαση των φωστήρων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που προσκάλεσε με διαγωνισμό ιδιώτες εργολάβους να προμηθεύσουν έναν πλωτό φράκτη μήκους… 2,7 χιλιομέτρων!

Το πλωτό φράγμα θα εξέχει 50 εκατοστά από την επιφάνεια της θάλασσας και θα έχει φωτεινή σήμανση. Το Υπουργείο Άμυνας εκτιμά το κόστος στα 500.000 ευρώ, που περιλαμβάνει και το κόστος συντήρησής του για τέσσερα χρόνια.

Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στο Associated Press είπε πως η διαδικασία για το φράγμα εκτελείται από το Υπουργείο Άμυνας αλλά για πολιτική και όχι στρατιωτική χρήση, διαδικασία που είναι παρόμοια με εκείνη που ακολουθείται για την προμήθεια υλικών για τους καταυλισμούς των λαθορμεταναστών.

Και τι νομίζουν ότι θα καταφέρουν στην τεράστια ακτογραμμή του Αιγαίου, με ένα πλωτό φράκτη 2,7 χιλιομέτρων; Δεν βαριέσαι, τους λαθρομετανάστες μπορεί να μην τους εμποδίζει αλλά μπορεί να πιάνει τίποτα ζαργάνες ή και… χάνους!

Exit mobile version